Doi bărbaţi au pescuit fără autorizaţie cu unelte interzise prin lege. Un echipaj de jandarmerie al Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în cooperare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.
Pe timpul acţiunii ce a avut loc pe Râul Mureş, în zona Pecica, au fost prinşi în flagrant V.R., în vârstă de 51 de ani şi C.E., de 32 de ani, în timp ce pescuiau cu unelte de pescuit comercial de tip ridicător (crâsnic), cu dimensiunile de 3,1 metri / 3,1 metri, interzise prin lege. Asupra acestora s-au găsit 12 peşti vii din speciile caraş, scobar şi plătică în greutate totală de trei kilograme.
Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de ,,folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor şi a altor tipurilor de unelte de pescuit comercial”, faptă prevăzută şi sancţionată în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Documentele vor fi înaintate Judecătoriei Arad pentru continuarea cercetărilor.
Uneltele folosite pentru pescuit au fost confiscate, iar peştii au fost eliberaţi în mediul lor acvatic.
(C.G.)

  • Misos spune:

    Din pacate au prins doar doi, saptamana trecuta am fost prin zona si am vazut cel putin 50 de oameni care foloseau echipament ilegal.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției