După cum se știe, în ultimii câțiva ani, în arialul comunei Bata s-au creat condiții pentru inițierea unei serii de investiții ce au creat un substanțial număr de noi locuri de muncă pentru localnici.
Actuala administrație a făcut tot posibilul – și se poate spune că a reușit – pentru a scoate zona din anonimat și pentru a atrage investitori serioși, acțiu­ne care se desfășoară și în continuare. Printre investitori se numără și moștenitorul familiei Mocioni – ce a moştenit 7 000 ha pădure în total, inclusiv în județul Timiș – și care a considerat că este normal să investească în această zonă, spre beneficiul tuturor locuitorilor.
Astfel, primei investiții – făcute în urmă cu câțiva ani de baronul Michael Eduard Stârcea, moştenitorul Domeniului Mocioni, împreună cu doctor Michael Ferariu – consul al marelui Duce de Luxemburg, prin care s-a reali­zat pensiunea de lux cu 30 de locuri de cazare numită simplu „Casa Bata“ – i se va alătura în curând o alta, după cum ne preciza edilul bătan, Ion Micurescu.
„Dacă totul va decurge bine, Michael Eduard Stârcea și asociatul lui intenţionează să investească într-o fabrică de prelucrare a lemnului, astfel ca valoarea materiei prime lemnoase ce se exploatează să crească exponenţial. Toate aceste investiţii vor aduce taxe substanţiale la bugetul local şi noi locuri de muncă pentru localnici. Prin urmare, demararea și acestor investiţii – alături de altele care deja există și se extind – pot să ne aducă speranţa că va crește și șansa ca tinerii noştri să se întoarcă acasă, la locurile lor natale, scop pentru care am militat de la început“ – ne-a precizat Ion Micurescu.
Deja s-a stabilit locația unde această investiție se va înălța și se speră ca încă în acest an ea să și producă.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției