A fost Mărţişorul, ziua când cu toţii am fost mulţumiţi: bărbaţii s-au arătat berbanţi, dându-le mici atenţii iar ele, frumoasele s-au prefăcut că le place ce-au primit, deşi se putea şi mai bine… Uuuf! Bine c-a trecut! Mai avem o zi şi suntem salvaţi, urlă conştiinţa bărbaţilor. Acea zi este 8 Martie şi dânsa cade întotdeauna imediat după şapte martie, indiferent dacă eşti catolic sau ortodox. Este deosebit de foarte bine acest lucru, să ştim în ce zi cade 8 Martie, deoarece ne puteam încurca la numărat zilele. Din această încurcătură numai femeia Roberta Anastase ne-ar fi putut dumiri; numărând legal, oficial ca-n Parlamentul României şi ieşindu-ne ziua de 8 Martie când voiam noi, când ne cădea nouă, bărbaţilor bine (întrucât suntem generoşi, îi includem aici şi pe homosexuali).
Dar, haideţi să fim buni, să acceptăm mărinimoşi utilitatea femeii în societate şi familie şi să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Portughezul Ricardo Jorge Calbollero spunea despre femeie că este cea mai frumoasă jumătate a lumii. Aşa este. Altcineva… Dar hai să reproducem câteva citate celebre despre universul feminin, cu lumini, umbre şi umor, evident. Căci apropiata lor zi de 8 Martie o cere.
„Bărbaţii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el.“ (Sarah Jessica Parker)
Fiind întrebat „Cum ar fi bărbaţii fără femei?“, Mark Twain a răspuns: „În primul rând fericiţi! Apoi puţini, puţini, din ce în ce mai puţini!“
„Ce e femeia? Nu ştiu. Dar sunt multe!“ (Emil Brumaru)

„Poate că, într-adevăr, ochii femeii iubite sunt marginea lumii.“ Grigore Vieru)
„În cea mai mare parte a istoriei, anonimul a fost o femeie. (Virginia Woolf)
„E curios cum umărul unei femei poate părea uneori de stâncă pentru un bărbat. (Necunoscut)
„Intuiţia este o calitate a femeii care o ajută să-şi contrazică bărbatul înainte ca acesta să deschidă gura. (Necunoscut)
„Cred că bărbaţii care au cercel în ureche sunt mai pregătiţi pentru căsătorie. Au suferit şi au cumpărat şi bijuterii.“ (Rita Rudner)
„Numai acolo unde femeia poartă voal te arde dorinţa de a-I citi chipul.“ Antoine de Saint Exupery
„Un gentlemen este un bărbat care nu loveşte niciodată o femeie fără să fie provocat.“ (Henry Louis Mencken)
„Bărbaţii nu păcătuiesc cu femei cuminţi.“ (Jerome K. Jerome)
„Unii bărbaţi se poartă cu femeile ca un urangutan cu o vioară.“ (Honore de Balzac)
„Burlacii ar trebui să plătească un impozit mai mare. Nu este corect ca unii bărbaţi să fie mai fericiţi decât alţii.“ (Oscar Wilde)
„Femeia e forţa motrică a vieţii. Bărbatul e doar cheia de contact.“ (Valeriu Butulescu)
„Toate popoarele civilizate au res­pectat femeia.“ (Jean Jaques Rousseau)
„Femeia frumoasă e o bijuterie. Femeia bună e o comoară întreagă.“ (Napoleon Bonaparte)
„Femeile sunt creaturi menite să fie iubite nu înţelese.“ (Oscar Wilde)
Sărut mâna voastră şi obrazul vostru dragi femei! Aveţi grijă de lu­mea asta pe care de fapt voi o stă­pâ­niţi!

  • dorinaavramut spune:

    Adevar versus falsitate

    „Petre, in loc sa investiti in copil , in creatia lui pura, garantata, v-ati incolacit cozile ca sobolanii dinaintea Ciumei Negre ca sa creati un monstru, un copil mort din fasa, un avorton.”
    (Extras dintr-un SMS pe care l-am expediat unor fiinte foarte mandre de sine, fiinte care sunt de acord ca imaginea lor fidela in oglinda este o vita, o nebuna, o curva, o cretina, o urata,o proasta…sau cum le mai dicteaza frustrarile lor adanci izvorate din ignoranta, neintelegere)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției