cfr regio

Arădenii care apelează la mijloacele de transport în comun trebuie să ştie că, CFR va prelua parte din activitatea Regiotrans, operator care şi-a suspendat săptămâna aceasta traficul de pasageri.

CFR Călători a preluat, miercuri, traficul de pasageri RegioTrans, operator privat ale cărei trenuri au fost suspendate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română, în urma găsitii unor nereguli la câteva zeci de automotoare.

Rutele pe care vor fi introduse trenurile companiei de stat sunt Iaşi – Hârlău – Iaşi, Iaşi – Dorohoi – Iaşi, Braşov – Întorsura Buzăului – Braşov, Braşov – Zărneşti – Braşov, Piteşti – Goleşti – Câmpulung – Goleşti – Piteşti, Piteşti – Curtea de Argeş – Piteşti, Roşiori – Turnu Măgurele – Roşiori, Roşiori – Alexandria – Zimnicea – Alexandria – Roşiori, Timişoara – Jimbolia – Timişoara, Ploieşti – Urziceni – Ploieşti şi Caracal – Corabia – Caracal.

Un bilet simplu (doar dus) pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. Pentru călătoriile dus-întors, CFR Călători acordă o reducere de 10%.

„Abonamentele achiziţionate la trenurile operatorului privat Regiotrans rămân valabile şi pot fi utilizate fără nicio taxă suplimentară pentru călătoria cu trenurile CFR Călători. Un bilet simplu dus pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat“, a anunţat CFR Călători. Pe parte din rutele pe care opera Regiotrans în judeţ exsită şi trenuri ale CFR.

Trenurile RegioTrans au fost scoase din circulaţie pe calea ferată din România după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a retras licenţa companiei, costatând că operatorul privat foloseşte trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare. Operatorul a anunţat că a început demersurile pentru obţinerea unui nou certificat de siguranţă feroviară.

Sute de navetişti arădeni au fost nevoiţi să-şi schimbe programul şi să se reorienteze spre alte mijloace de transport.

Recomandările redacției