În jur de șase percheziții au avut loc în această dimineață și au vizat activitatea din zona Balastierei de la Horia. Persoana de la care au pornit perchezițiile este Emanuel Suciu, în calitate de denunțător și Valentin Sîrbu, dintr-o calitate ceva mai „specială”, aceea de denunțător martor.
Așadar, denunțătorii Emanuel Suciu și Valentin Sîrbu au întocmit un denunț în cadrul exploatării minerale din zona Balastierei Horia, în sensul că s-ar fi exploatat ilegal balast.
Din acte, pe care le puteți vedea în atașamentul articolului, reiese însă cât se poate de clar că terenul de lângă Balastiera de la Horia dispune atât de autorizație de Mediu, cât și de permis de exploatare.
După ce terenul a devenit însă proprietatea lui Suciu Emanuel, denunțătorul, în aceeași persoană, a exploatat ilegal, iar apoi a acoperit locul cu moloz, ceea ce se poate observa și din fotografii.
Trebuie spus că inițial, terenul i-a aparținut lui Sîrbu Valentin, după care a fost vândut lui Suciu Emanuel. În perioada în care proprietar era Sîrbu, s-au făcut, de asemenea, excavări de balast.
În concluzie, din terenul de lângă balastiera de la Horia s-a excavat balast atât în perioada lui Sîrbu Valentin, cât și în perioada în care a fost deținut de Suciu Emanuel, după cum se poate observa din fotografii.
Terenul de lângă balastieră i-a aparținut inițial lui Teodor Palcu, fratele lui Ovidiu Palcu. Terenul a fost vândut lui Sîrbu Valentin, care, după cum am mai precizat, l-a vândut ulterior lui Suciu Emanuel.
Intenția ultimilor doi cumpărători a fost aceea de a exploata balast și de a acoperi locul cu moloz, după cum se poate observa din fotografii.

Recomandările redacției