boghiceviciInițiativa deputatului PDL Claudia Boghicevici privind finanțarea de la buget a programelor de asistență vie pentru persoanele cu dizabilități a fost ieri adoptată în Camera Deputaților, după ce în noiembrie 2013 fusese adoptată și la Senat. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea alin.(2) al art.96 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în sensul includerii în programele naţionale finanţate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a programelor de dresaj de specialitate a câinilor ghizi pentru asistenţa persoanelor cu handicap. „Am depus această propunere legislativă ținând cont de problemele cu care se confruntă persoanele cu deficienţe de vedere din România, probleme care în final au drept consecință dificultatea integrării sociale a acestora. Problema esențială cu care se confruntă această categorie de persoane rămâne dependenţa de persoanele din jur, ca urmare a faptului că aceştia nu reuşesc să se deplaseze fără ajutorul altor persoane. În lipsa membrilor familiei sau a prietenilor apropiați care le-ar putea ajuta, persoanele cu deficiențe de vedere se bazează în totalitate pe sprijinul asistenților personali. „Le mulțumesc tuturor colegilor din Parlament pentru sprijinul acordat în acest proiect și sunt convinsă că principalii beneficiari vor fi persoanele cu dizabilități care primesc astfel un nou ajutor.  Le mulțumesc și tuturor organizațiilor persoanelor cu dizabilități care m-au ajutat și încurajat în acest demers, contribuind la realizarea unui proiect exemplu pentru colaborarea între parlamentari și societatea civilă”, a declarat Claudia Boghicevici.

 • bihoreanca spune:

  Santem foarte multumiti ca propunerea legislativa privind sprijinul persoanelor cu deficienta de vedere a d.nei dep. Boghicevici Claudia a fost sustinuta in Parlament .
  In urma a dezbaterii care a avut loc Arad la inceputul anului 2014 unde s-au intalnit persoane cu
  dizabilitati ,reprezentanti ai societatii civile, specialistii din institutii publice impreuna cu d.na deputat Boghicevici au fost
  dezbatute o seama de probleme ale persoanelor cu handicap , probleme care au fost auzite in Parlament .
  Spre bucuria acestor persoane , propunerile legislative initiate de catre reprezentanta Colegiului 2 Parlamentului Romaniei au avut un final fericit , fapt care sporeste increderea aradenilor in doamna deputat.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției