fotbalLiga Profesionistă de Fotbal 2 refuză să lase la preţ în drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga 2, motiv pentru care revenirea eşalonului secund pe micile ecrane continuă să întârzie. Cluburile afiliate la LPF2 cer 100.000 de euro pentru fiecare echipă înscrisă în competiţia de cumpărare a pachetului transmisiilor TV, anunță Sport Total FM. Singurul operator de cablu care şi-a manifestat clar intenţia de a difuza partidele (RCS&RDS) refuză să plătească suma totală de 2,3 milioane de euro cluburilor din Liga 2.
Vicepreşedintele LPF 2 şi conducătorul grupării ACS Berceni, Ştefan Stana, spune că suma cerută operatorului de cablu este una cât se poate de justă: „Doar curentul ne costă 2.000 de euro. Închirierea unui generator care nu este în proprietatea noastră ne mai costa și ăla 3.000. Iată că pe mine mă costă 5.000 de lei numai transmiterea unui meci acasă. Plus că noi o să fim obli­gați ca atunci când o echipă face o deplasare de peste 100 km să îi asigurăm masa și cazarea. Deci 100.000 de euro, suma pe care noi am cerut-o, este decentă, chiar foarte decentă”.
În arealul Seriei de Vest s-a propagat zvonul potrivit căruia un alt operator de cablu ar putea prelua drepturile de televiziune ale meciurilor. Hacic Garabet, oficialul formaţiei Fortuna Poiana Câmpina: „Am discutat cu omologul de la Slatina și mi-a spus că este vorba de alt post, Dolce. Suma este una derizorie şi jignitoare pentru orice echipa de Liga 2. Dai 100.000 de euro şi vrei să dai 700 și ceva de meciuri”.
Preşedintele Metalului Reşiţa, Cătălin Rufă, se arată cel mai puţin optimist, aşteptându-se ca negocierile să nu ducă nicăieri: „Nu cred că se va ajunge la un consens. Dacă nu s-a ajuns până la ora începerii campionatului, cu siguranță nu se va ajunge. Eu nu am cu cine, nu ne-a făcut nimeni nicio ofertă”.

  • Gigi spune:

    RDS nu este in stare sa plateasca 2,3 milioane de euro pentru Liga1. Cum sa plateasca 30 pentru Liga1?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției