uslConsilierii locali ai USL, Lia Ardelean, Gheorghe Ghilinţă şi Ionel Ciupe, îşi exprimă dezamăgirea şi dezaprobarea referitor la forma în care a fost adoptat bugetul municipiului Arad. Cei trei au organizat, ieri, o conferinţă de presă în care au evidenţiat faptul că acest buget este unul împotriva arădenilor. „Bugetul Aradului este clien­telar, arogant, dezechilibrat şi con­ceput evident în detrimentul cetăţeanului. Am combătut în limita posibilităţilor noastre unele alocări aberante de sume pentru câteva capitole. Spre exemplu, pentru întreţinerea spaţiilor verzi este destinată o sumă enormă, de aproximativ patru-cinci milioane euro, în condiţiile în care pentru reparaţii şcoli s-au acordat doar 500.000 euro”, a declarat consilierul Gheorghe Ghilinţă.
Între „năstruşniciile” identificate de aleşii USL la bugetul Aradului pentru acest an se numără câteva capitole care depăşesc, în opinia celor trei, pute­rea maximă de imaginaţie a arădenilor. „S-a alocat suma de 150.000 de euro pentru iluminatul festiv şi 970.000 lei pentru achiziţii adăposturi călători, în condiţiile în care suma pentru achiziţii autobuze este de doar 950.000 lei, spre exemplu, sau acordarea unor burse sociale pe criterii politice. Este clar că dictatura Falcă va continua până când arădenii vor ajunge cu cuţitul la os, dacă nu conştientizează în cele din urmă că nu e normal să aleagă un primar care nu are între priorităţi viaţa cetăţenilor”, a apreciat Ghilinţă.
La rândul ei, Lia Ardelean a punctat faptul că nerecepţionarea lucrărilor de canalizare efectuate în unele cartiere ale oraşului creează un disconfort major arădenilor, iar bugetul municipiului nu repară nedreptăţile făcute oamenilor de autorităţile locale. „Arădenii sunt în continuare inundaţi, în urma lucrărilor de proastă calitate efectuate la canalizare, iar admi­nistraţia se face că… plouă. Mergeţi în Gai sau în Aradul Nou şi vedeţi cum sunt făcute lucrările… În acelaşi timp, în bugetul municipiului este prevăzută suma de 700.000 lei investiţii pentru obiectivul «Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe severe ale serviciilor de canalizare din municipiul Arad», inclusiv modernizarea sistemelor reţelelor aferente. Tot la acest capitol se alocă alţi 1.300.000 lei. Întrebarea pertinentă pusă de noi şi de arădeni este unde se reabilitează canalizarea? Dacă lucrările au fost făcute de mântuială, reparaţiile trebuie efectuate din banii firmelor care au lucrat prost, nu din bugetul Consiliului Local, respectiv din banii arădenilor”, a subliniat Lia Ardelean.
Consilierul Ionel Ciupe spune că a cerut, încă din luna ianuarie a acestui an un raport de activitate primarului, vizavi de situaţia adminsitrativ-financiară a municipiului, însă nu a primit niciun răspuns. „Încă din data de 23 ianuarie am cerut un raport de activitate vizavi de situaţia administrativ-financiară, întrucât ştiam că vine vremea bugetului, însă nu am primit răspuns. Proiectele pe care noi dorim să le susţinem pentru arădeni nu au sprijinul aparatului de specialitate. Cei de aici ar trebui să ne ajute la punerea în stadiul de proiect a unei idei, însă nici vorbă de aşa ceva. Dacă lucrurile vor continua în acest fel vom fi nevoiţi să sesizăm aceste aspecte forurilor competente”, a explicat Ionel Ciupe.
Aleşii USL sunt de părere că uniunea nu a reuşit să-şi impună punctele de vedere şi amendamentele în şedinţa CLM destinată bugetului din cauza ma­şinii de vot a primarului Gheorghe Falcă.

  • cris cristina spune:

    probabil in opinia unora sunt mai importante intretinerea spatiilor verzi si iluminatul festiv decat oferirea de conditii optime desfasurarii activitatii educationale.Si poate o sa ne mandrim cu iarba de soi, cosuri de gunoi de ultima generatie, banci ultramoderne, lampase de efect ,arbori exotici ,salubritate de lux s.a.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției