Judecătorul arădean Caius Lăzărescu a murit, în condiții misterioase, la 49 de ani. Acesta a fost descoperit mort în locuința sa, după ce nu a mai răspuns la telefon.

În 2016, în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3, s-au făcut mai multe dezvăluiri despre Caius Lăzărescu, un judecător care ar fi fost internat în secret din cauza unor tulburări psihice.

În acest caz, se pare că există o legătură între Delia Podea – de la Spitalul de Psihiatrie Arad, arestată la domiciliu pentru acuzații extrem de grave – şi magistratul arădean. 

Judecătorul a fost internat de mai multe ori în secţiile de psihiatrie, din cauza unor episoade maniacale sau pentru abuz de alcool.

La începutul anului 2016, Lăzărescu a fost internat din nou la psihiatrie, după ce a comis două accidente de circulație în mai puțin de 24 de ore, în stare de ebrietate.

În afară de aceste probleme, la adresa judecătorului au fost înregistrate mai multe plângeri făcute chiar de către colegii săi, care acuzau comportamentul violent al celui alături de care pronunţau deciziile.

Ca urmare a acestor scandaluri, judecătorul Caius Lăzărescu a fost delegat la Tribunalul din Reșița, unde a activat în ultimii ani de viață.

Mașina incendiată

În anul 2005, magistratul Caius Lazarescu, din cadrul Tribunalului Arad pe atunci, a avut parte de o surpriza total neplacuta. In timp ce se afla la o nunta organizata in Hotelul Coandi din Arad, masina cu care s-a deplasat pana acolo a fost incendiata. „Este vorba despre o mana criminala care a provocat in mod intentionat incendiul”, declara atunci Catalin Popescu, seful Biroului de presa al IGP.

Autoturismul a fost un luxos Audi A6, inmatriculat pe numele mamei judecatorului, dar folosit in fapt de magistratul Lazarescu. A fost incendiat, stropit cu un lichid inflamabil, potrivit martorilor oculari, de catre un barbat care s-a tot invartit pe langa autoturismul parcat in fata hotelului. Cand masina a fost cuprinsa de flacari, barbatul a fost vazut la volanul unui Ford negru care a demarat in forta. S-a intamplat dupa miezul noptii. Flacarile au fost stinse chiar de proprietarii masinii inainte de sosirea pompierilor, masina fiind distrusa aproape in intregime.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției