1 Acuzaţii grave la adresa unor poliţişti arădeni. Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Fiscut îi arată cu degetul şi spune că a fost bătut chiar în interiorul Postului de Poliţie de la Şagu. Acesta susţine că a fost lăsat să plece abia după trei ore, timp în care a fost lovit cu pumnii, cu picioarele, cu o bâtă de baseball şi nu în ultimul rând ameninţat cu închisoarea ori că va fi ucis în cazul în care va avea puterea şi curajul să povestească cuiva despre cele întâmplate în clădire.
Necazurile tânărului au început la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă dimineaţa, atunci când s-a trezit la uşă cu poliţiştii. A fost invitat la o discuţie iar mai apoi condus la postul de Poliţie. Aici a fost informat despre motivul pentru care este luat la întrebări. Atunci, au început problemele, după cum spune el, pentru că a refuzat să recunoască o faptă pe care nu a comis-o.
„M-au pus să recunosc că eu am mâzgâlit geamurile unei locuinţe din Fiscut. Eu n-am făcut aşa ceva. Nu este vina mea. Când am spus că nu am fost eu, doi poliţişti au început să mă bată. Mi-au dat cu pumnii, cu picioarele, cu o bâtă. M-au lovit în cap, pe spate. Am vânătăi peste tot. Nu recunosc ceva ce nu este adevărat. Trei ore am fost ţinut acolo, apoi m-au lăsat să plec dar m-au ameninţat că mă omoară, că mă bagă la închisoare dacă spun cuiva ceva”, a povestit Grigore Bulz, cel care susţine că a fost bătut de poliţişti.
Tânărul de 20 de ani spune că ştie motivul pentru care a intrat în vizorul poliţiştilor. Acesta a mai avut probleme cu poliţia în urmă cu trei ani.
„Eu ştiu, am şi eu problemele mele. În trecut nu am fost foarte cuminte, când am fost vinovat, am fost dar acum nu sunt. Nu am fost implicat dar probabil, ei s-au gândit imediat la mine. Chiar şi aşa, nu am dosar penal pentru ce am făcut în trecut”, a mai spus Grigore Bulz.
Pentru că nu doreşte ca lucrurile să rămână aşa, tânărul a fost, ieri, la Medicina Legală din Arad. A fost consultat de către medici şi urmează să primească un certificat medico-legal în care să fie specificate numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie până când se va recupera complet.
Poliţiştii au şi ei punctul lor de vedere şi spun că tânărul este chiar principalul suspect în cazul locuinţei care a fost vandalizată.
2„Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală, în care proprietara imobilului a depus o plângere împotriva sa şi a sesizat Poliţia, după ce acesta i-a intrat fără drept în locuinţă unde i-a distrus mai multe bunuri. Referitor la cele reclamate de către bărbat, noi ne-am autosesizat iar colegii i-au solicitat o declaraţie în acest sens şi conform legislaţiei în vigoare aceasta va fi trimisă la Parchet pentru soluţionare”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
La finalul anchetei, dacă va fi cazul, superiorii poliţiştilor vor lua măsuri disciplinare.

Recomandările redacției