De Paşte

Acum toate fetele
Işi piaptănă pletele,
Cu rochiţe colorate
Fac parada modei toate.

Şi băieţii-s îmbrăcaţi
Cu cravată aranjaţi,
Costumaşe elegante
Cu modele-interesante.

Toţi copiii sunt cuminţi,
Îi ascultă pe părinţi,
Ouă roşii ei ciocnesc,
Lui Hristos îi mulţumesc.

Merg la Mănăstirea Sfântă,
Unde preotul le cântă:
„Să v-ajute Dumnezeu
Să vă păzească mereu”!

Iepuraşul nostru drag
Iarăşi a sosit în prag,
Cu daruri nenumărate
Şi cu ouă colorate.

Patricia Roţiu Cristina
Clasa a – III – a B, Şcoala Gimnazială Nr.5 Arad

–––––

Deschide-mi poarta

Nu ţi-e milă cum mă zbat
Ca peştele pe uscat?
Hămesit şi fără bani,
Ce îndur de-atâţia ani!

Eu nu vreau să iţi fac silă
Doar te rog să-ţi fie milă
De-un cerşetor ca mine,
Ce n-are parte de bine.

Ai face un gest frumos
Omule bun şi milos
Să-mi deschizi şi mie poarta
Şi să-mi iei în seamă soarta.

Rupe un colţ de mâncare
Şi dă-i celui care n-are
Doi banuţi din mâna ta
Inima mi-ar vindeca.

De te rogi la Dumnezeu
Să mă păzească mereu
E momentul oportun
Să arăţi că eşti om bun.

16.04.2014
Patricia Roţiu Cristina
Clasa a – III – a B, Şcoala Gimnaziala Nr.5 Arad

 • Pasa Suliman Mazare spune:

  Primarul Constantei Radu Mazare a avut 3 mandate, adica 12 ani.
  A caştigat voturile şi cu promisiunea (afirmatie mincinoasa in public, vatamare corporară în masă, tentativă de genocit, terrorism în masă, interlop,deturnare de fonduri, management defectuos, neprezentare la locul de muncă, primaria nu este în Madagaspar şi nici în Brazilia (programul primariei este L-V de la 10-16 în fiecare săptamnă, nu vacanţe in strainatate chiul de la primarie, pe banii noştri) , pt foloase necuvenite, rezulta excrocherie), de a rezolva problema câiniilor vagabonţi.
  Ei bine, cum atunci când te angajezi ai 3luni de probă, după expirarea acestora nimeni nu la obligat să fie primar, a stat încontinuare, tb să-şi dea, demisia.
  Nu a rezolvat problema câiniilor vagabonţi peste 5000 de câini.
  Câinii lui Radul Mazăre Primarul Constanţei (Terrorist, Interlop), au muşcat 1-2 oameni/zi (x365 zile == 365-730 muscaţi/an==x12 ani==4380-8760 oameni muscaţi). Aceşti oameni, 4380-8760 au suferit 14zile post-trauma (14×100 lei/zi=1400lei/victima x4380-8760 victime==6.132.000-12.264.000 lei prejudiciu total + dobanda şi penalitaţi(neachitarea in 24 de ore la victimelor a despagubiri) ) 48% interese/an == un plus de 900%== 61.320.000-122.640.000 lei bani pt care Primaria Constanţa, Primarul Constanţa si Poliţia Constanţa trebuie să-i achite in 24 de ore şi responsabili cate 10 persoane in frunte cu Primarul si Şefii Poliţiei Constaţa să li se faca sechestru şi confiscarea averii extinse (şi a rudelor şi a familiei) ca sa compenseze şi să acopere prejudiciul, plus condamnarea acestora cu executare a 40 de ani de puşcarie cu executare, extinsa (a lor dar şi a rudelor şi prietenilor) pt terorism, excrocherie, deturnare de fonduri, organizaţie de tip mafiot, fara graţiere şi fara drept de a se reduce pedeapsa, judecarea să se faca televizata in direct ca să fie un exemplu de, democraţie într-o ţară primitivă, sâlbatică şi de la coada Europei, numai o frontiera separa Romania de Somalia, Angola, Congo, Haiti, frontiera prostiei absolute.
  Am ajuns o ţară condusă de interlopi şi terorişti (şi culmea majoritatea Primari şi, Şefi de Poliţie). Mai trebuie sa avem lupte de stradă, religioase, politice şi tribale.
  Penalităţi de 12 ani nimeni nu a primit despagubirile si Primarul Constanţa si Poliţia Constanţa trebuie să-i achite in 24 de ore şi responsabili cate 10 persoane in frunte cu Primarul si Şefii (Şefii Poliţiei) să li se faca sechestru şi confiscarea averii extinse (şi a rudelor şi a familiei) ca sa compenseze şi să acopere prejudiciul, plus condamnarea acestora cu executare a 40 de ani de puşcarie cu executare, extinsa (a lor dar şi a rudelor şi prietenilor) pt terorism, excrocherie, deturnare de fonduri, organizaţie de tip mafiot, fara graţiere şi fara drept de a se reduce pedeapsa, judecarea să se faca televizata in direct ca să fie un exemplu de, democraţie într-o ţară primitivă, sâlbatică şi de la coada Europei, numai o frontiera separa Romania de Somalia, Angola, Congo, Haiti, frontiera prostiei absolute.
  Oraşul Constanţa de 12 ani a fost ograda lor şi ei raspund penal şi civil , de tot iar dacă nu ereau înstare tb să-şi dea, demisia, să lase pe alţi mai competenţi.
  Aşa că tb să achite 61.320.000-122.640.000 lei despăgubiri la cele peste 4380-8760 oameni muscaţi din ultimii 12 ani. Trait cu harem de minore in direct la TV, pedofilie in direct fara scrupule (care este poziţia Biserici Ortodoxe Române (dacă avem aşa ceva), Academiei Română (dacă avem aşa ceva), la acest pedofil, clofnul, analfabetul, incultul Constanţei, înbracat şi cu comportament de clofn de proxenet (peste)).

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției