psdParlamentul dezbate zilele acestea proiectul de Buget propus de Guvernul USL. Deputatul USL Arad, Flavius Măduţa, apreciază că arădenii vor fi mulţumiţi de priorităţile stabilite la capitolul investiţii. „La sfârşitul anului trecut, atât eu cât şi colegul meu Dorel Căprar, am avut mai multe discuţii cu primul ministru Victor Ponta cu privire la finalizarea celor două pasaje de pe Centura Aradului. Primul mi­nistru a promis la Arad că lucrările vor fi cuprinse în Buget şi acum sunt în măsură să anunţ că finalizarea investiţiei este cuprinsă în Buget. Respectăm astfel o promisiune electo­- rală importantă şi le facem dreptate arădenilor. Reamintesc faptul că finanţarea pentru cele două pasaje a fost tăiată de două ori, de către guvernele PD-L conduse de Emil Boc şi de Mihai Răzvan Ungureanu”, a spus deputatul Flavius Măduţa.
Proiectele pentru infrastructură cu susţinere bugetară completează o serie de măsuri cu caracter social aflate în programul electoral al USL Arad. „Reîntregirea salariilor bugetarilor şi indexarea pensiilor sunt alte obiective pentru care ne-am angajat răspunderea în faţa arădenilor. Mă bucur că am îndeplinit foarte repede aceste promisiuni”, a concluzionat deputatul Flavius Măduţa.
Un alt proiect foarte important este Autostrada Nădlac – Arad – Bucureşti. „Autostrada de pe culoarul IV pan-european este prioritatea Guvernului pentru domeniul infrastructură. În Buget sunt prevăzute sume importante pentru finalizarea tronsonului Nădlac – Arad. Se va relua licitaţia pentru o porţiune din această autostradă, după ce lucrările au fost oprite pentru grave probleme de corupţie. Pentru arădeni este important şi faptul că se va lucra pe tron­- sonul Timişoara – Lugoj – Deva, care va scoate traficul greu şi traficul internaţional de pe Valea Mureşului. Este o veste foarte bună pentru cetăţenii din colegiul pe care îl reprezint”, a declarat deputatul Dorel Căprar. Tot pentru culoarul IV pan-european sunt prevăzute în Buget investiţii importante pentru linia de cale ferată Curtici – Simeria, care va permite trenurilor să ruleze cu viteză mai mare.
Ca proiecte noi, CNADNR a prevăzut pentru anul 2013 studii de fezabilitate pentru centura de ocolire a localităţilor Şimand şi Zimandul Nou aflate pe DN 79, Arad – Oradea. „Drumul Arad – Oradea va fi gândit ca drum expres. În acest sens, vor începe construcţia unor şosele de centură pentru ocoli­rea localităţilor străbătute de acest drum important. În perspectivă, trebuie să gândim şi o centură de ocolire pentru Chişineu-Criş. Vom fluidiza astfel traficul şi vom rezolva o problemă pe care o au aceste localităţi”, a precizat Dorel Căprar. Lucrări de reabilitare sunt prevăzute pentru DN 79 (Arad – Oradea), DN 76 (Hălmagiu – Vârfurile) şi DN 7.

 • A.Pop spune:

  Excelent ca in buget sunt prevazuti bani pentru lucrari vitale Aradului. Din articol nu reiese data finalizarii lucrarilor in cauza. Aici ar trebui niste precizari.

 • Dan Cristi spune:

  Domnilor deputati felicitari pentru mandatele obtinute si sa aveti grija ca Aradul sa fie pe primul loc in tara … la mai mare

 • Ioana spune:

  imi place ca luptati pentru cetatenii Aradului

 • Mircea spune:

  Asteptam ca lucrarile sa fie gata cat mai repede…

 • DIPOTATZII spune:

  Alo nenea caprar & madutza,da cu reabilitarea Arad-Seleus care-i treaba??!! Astept punctul de vedere a opozitiei,in acest articol sunt multe neclaritati si kakagaselnitze….oricum din ce spun cei doi martzafoi,sa se ia 50% si din ce ramane dragi cititori sa credeti 10%! Mai vorbim…..

  • nel.. spune:

   De Arad-Seleus intreaba-l pe prietenul tau HOTcu de ce nu l-a reabilitat cind erau oranjatii la guvernare??? Pen..ca erau comisioane care nu mai veneau de la balastiera de la Horia si era nevoie de bani ca era foame mare de bani in PDL!! Acum se da lovit Iotcu…

   • Dan spune:

    Nu plinge pa Iotcu,acu si-a facut harta de circulat prin ,…casa. cariera de la Aciuta inca e pe rol.

 • gigi spune:

  Datorita coruptiei celor de la PD-L si clientelismului s-au intrerupt lucrarile de pe autostrada Arad-Nadlac.

 • marcel spune:

  Ma bucura faptul ca cei doi deputati de Arad se lupta pentru proiectele importante pentru judet. Din pacate altii cheltuie bani grei pentru fantani arteziene care nu sunt o prioritate pentru acest oras.

 • costel spune:

  Felicitari celor doi deputati si succes in continuare! In sfarsit Aradul este reprezentat de oameni de calitate care dau dovada de seriozitate, profesionalism si implicare pentru bunastarea locuitorilor acestui judet.

  • mai, da prost esti spune:

   dar care partid a intrerupt lucrarile la infrastructura ?
   poti da un raspuns corect ?

   • Zorica spune:

    dupa cum ai zis , fraier trebuie sa fi fost daca ai crezut gogoneata cu banerele spanzurate pe betoanele pasajelor, de pdlistii iotcu.igas si ceilati din trupa „braNconierilor” ca sa-i prosteasca pe cei creduli ca tine…

 • mariusica spune:

  Tipei nu a facut nimic timp de 4 ani pentru Gradiste si Micalaca in afara de a vota restructurari si de a taia din salarii si pensii!

  • Dan spune:

   ba ,afacut Tipei,si-a batut joc de Micalaca cu reamenajarea strazii Renasterii,..din strada de 4 benzi a ajuns „poteca” prin fata bisericii. Cine a aprobat proiectul ala merita sa se intoarca in 1950 ,..atunci era drumul asta bun,..nu in 2013

 • Dan spune:

  Sper ca sa nu se adune ca la PDLei firme capusa si la astia de acum,..ca dracu-i a lor !!!!!!!! Nu mai vrem iar scandaluri,vrem sa se faca tot ,cinstit si transparent,nu ca n-am incredere dar atentionez.

 • Parintele spune:

  Bine Flavius sa te tina D-zeu .sanatos si sa i ti de a intelepciune in continuare sa i e i decizii, dintre cele m ai bune,pentru oras si judet. München Germania Aurel Popa.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției