Deși a avut oferte și de la alte prim divizionare județene, Dinu Maghici va fi antrenorul Păulișa­nei Păuliș și în următorul sezon. Fostul fundaș al UTA-ei a preluat echipa în luna septembrie a anului trecut cu obiectiv salvarea de la retrogradare, dar o serie foarte lungă fără înfrângere în tur, plus rezultatele pozitive din partea a doua a campaniei de primăvară au trimis formația din Podgorie până pe locul 6 la tragerea cortinei.
Discuțiile purtate cu primarul Ioan Turcin săptămâna trecută au fost rodnice, iar tânărul tehnician a programat marți reunirea lotului. „Eram pe cale să nu mai conti­nuăm împreună, dar la insistențele domnului primar am ajuns la un numitor comun și mergem pe continuitate. Va fi greu să repetăm ceea ce am realizat sezonul trecut, adică acel loc 6, practic cea mai bună performanță din ultimii ani la Păuliș. Din punctul de vedere al clasamentului eu mi-aș dori să ținem steagul sus, să fim cel puțin în primele 8 echipe și, de ce nu, chiar mai sus. Dar principalul obiectiv rămâne întineri­rea echipei. Vrem să le dăm șanse cât mai multor tineri, atât din zonă, cât și din altă parte, care pot crește lângă jucătorii cu experiență”, a menționat Maghici, care le va oferi șansa și câtorva juniori de la Viitorul 2003 să simtă pulsul Ligii a IV-a. Deocamdată, în discuții sunt Goldiș, Perenyi, Țurcanu și Munteanu.
Singura achiziție sigură la nivel de seniori e pentru moment Orza. De altfel, fotbalistul de bandă dreaptă revine la Păulișana după ce a fost plecat în străinătate. Altfel, la capitolul despărțiri le notăm pe cele ale portarului Brutyo și mijlocașului Pop, care au optat pentru Curtici, respectiv Pecica. Cum nici italianul Gandossi nu va mai continua în Podgorie, e clar Dinu Maghici are nevoie ca de aer de cel puțin un portar cu experiență, lângă care – probabil – să mai adauge un junior. Totodată, Morariu și Asandului încă nu au dat un răspuns concret privind rămânerea lor în „alb-albastru”. „Lângă cei patru copii de 15 ani de la Viitorul, plus tinerii de la Păuliș, vrem să punem jucători cu experiență pentru un lot cât mai echilibrat. Eu zic că nu vom porni victime sigure în fața niciunui adversar din Liga a IV-a”, mai susține Maghici.
După antrenamentele de marți și joi, Păulișul va disputa și un prim amical estival, sâmbătă, cu Podgoria Pîncota.
Bogdan Mariș

Recomandările redacției