chismorieÎn cadrul descinderilor pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au efectuat, marţi, la locuinţele unor oameni de afaceri din judeţ şi la locuinţa primarului din Zăbrani, a fost vizată şi firma lui Cristian Chişmorie, un cunoscut om de afaceri arădean. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.
Percheziții au avut loc în mai multe locaţii din judeţ printre care la Ineu, Beliu, Bocsig sau Şicula, sediul social al SC Prestrobotrans SRL. Procurorii au verificat la Şicula sediul în care şi-a desfăşurat activitatea firma SC Prestrobotrans SRL, aparţinând unui verişor de-al lui Cristian Chişmorie. Sediul firmei aparţine chiar lui Chişmorie, iar între cele două rude se pare că a existat un contract de închiriere.
Ancheta desfăşurată de că­tre procurorii DNA la sediul omului de afaceri este recunoscută chiar de către Cristian Chişmorie. „Firma verişorului meu   şi-a desfăşurat activitatea într-un sediu care îmi apar­ţine. Acest lucru s-a petrecut în perioada anilor 2009-2010. DNA a efectuat cer­ce­tări în legătură cu această firmă, nu cu proprietăţile pe care eu le deţin. Se poate constata în procesul verbal al procurorilor că de la sediul firmei mele nu s-a ridicat nici un fel de document. Nu s-a găsit absolut nici un indiciu că aş fi avut vreo implicare în firma verişorului meu, în afara faptului că i-am pus la dispoziţie spaţiul de desfăşuare a activităţii“, ne-a declarat Cristian Chişmorie.
Declaraţiile omului de afaceri arădean, potrivit cărora nu s-ar fi constatat nici o legătură între el şi firma verişorului său, nu au fost însă confirmate de către DNA, cel puţin până în momentul acesta al cercetărilor. Oamenii de afaceri vizaţi de către DNA au obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă-de-vie, aceştia intrând în parteneriat public – privat şi cu primăria din Zăbrani. Conform proiectului european, terenul pe care trebuia plantată viţa-de-vie urma să fie mai întâi curăţat, apoi ar fi trebuit să fie plantaţi butaşii care fuseseră cumpăraţi de la un om de afaceri italian.
Oamenii de afaceri nu ar fi respectat însă aceste condiţii prevăzute în proiect şi, în plus, au implicat o firmă cu care ar fi fraudat fondurile europene.

  • anisoara spune:

    dar cu terenul de la DUD unde CHISMORE a plantat vita de vie pe parcelele propritate personala a unor cetateni fara a avea contract de araenda cu proprietarii cum ramane draga DNA-ule si a luat suventii de la APIA ani de zile.Oare nu au fost fraudate fonduri europene si in acest caz ce ziceti ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției