caprarUnul dintre obiectivele majore ale guvernării USL este accesarea fondurilor europene. „Şansa României este să atragă cât mai multe fonduri din partea UE. Asta înseamnă eleborarea unor proiecte viabile şi gestionarea corectă a fondu­rilor europene. Din păcate, Guvernul USL a fost în situaţia de a repara greşelile comise de guvernările PD-L şi de a negocia deblocarea unor fonduri”, a spus depu­- tatul Dorel Căprar.
Unul dintre capitolele la care fondurile europene au fost blocate este POSDRU (Programul Opera­ţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane). „În urma demer- surilor făcute de Guvernul USL şi ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a Comisiei Europeane, organizată în perioada 29 ianua-rie – 01 februarie 2013, reprezen- tanţii UE au decis deblocarea POS DRU şi reluarea plăţilor că­tre România. Din păcate, în unele situaţii se aplică unele corecţii de 25% din sume, în urma gre­şelilor comise de guvernările PD-L”, a spus deputatul Flavius Măduţa. Astfel, Comisia Europeană va relua plăţile către România, la mij­loc fiind aproximativ 148 milioane de euro.
În cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte două misiuni de verificare pentru POS DRU, în scopul ridicării corecţiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care România le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare. Autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POSDRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.

  • BORAT spune:

    Da, nu mai spui , domnu chelu, din ce cauza au fost blocate fondurile POSDRU? Pai ce faceati voi in opozitie toata ziua? Bagati stanga la orice , domnu chelu, draga. Numa ca nu te vad bas derept daca nu incep lucrarile la autostrada ARAD- NADLAC din primavara. Ba te vad chiar uoblu, draga domnule chelu. Ase ca apuca-te de p-acum si fa ceva sa incepa ce s-o lasat la pustusag,. Ca de furtisag or mai vedea si altii cum o fi…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției