De Sida Voicu

Săptămâna care a trecut am fost nevoiți să mergem pe tronsonul Buteni – Pâncota, în urma unor sesizări făcute de cetățenii care folosesc acest drum zilnic.

Iată ce ne spun niște cetățeni din Șilindia: „Nu știu cum au câștigat aceste firme lucrarea că nici nu au utilaje din câte am putut vedea și noi. Dar domnilor, este  grav că nu mai putem circula pe acest drum, aproape nici cu căruțe trase de cai.

Ce să ne facem?! Am ieși cu tot satul în calea lor, dar la cine că nu-i mai vedem?!“

Iată ce ne spune pensionarul P.G: „Aici este lucru de mântuială sau o țeapă. Dar așa ceva nu am putut concepe, că o firmă serioasă să lucreze în așa fel“. Consiliul Județean este de vină că acceptă să dea lucrări pe la firme din București, Craiova, Cluj etc. Sunt aici destule firme pe plan local. Dar? Numai dacă te duci pe acest drum te poți convinge și totuși nu vede nimeni că este vorba de banii noștri. Nu mai putem circula pe drum. Acești criminali de drumuri își bat joc de noi. Trebuia lăsat cum a fost“.

După părerea cetățenilor, o vină mare o poartă Consiliul Județean. De această părere au fost cetățeni din Șilindia și Târnova. Cei de la Cuied, care trebuie să meargă la Primărie la Buteni se druc pe la Hodiș – Bârsa – Buteni. Este grav ce se întâmplă cu această firmă fantomă.

Cetățeanul Golean din Târnova ne spune: „Este vorba și de «gospodarul» nostru primar. Vedeți ce este în centru! Chiar vă rugăm să faceți poză la aceste mari gropi. Nu se mai muncește ca la alții. Dar acum așteptăm. Iar vizavi de firma aceasta ce lucrează s-au mai făcut demersuri, pentru că nu se mai poate așa. Acum să nu acuzăm Consiliul Județean de problemele pe care le cauzează firmele, de cum au lăsat firmele lucrările…Se vede nepăsarea celor care au aceste firme. Și-au lăsat utilajul peste iarnă, abandonat, acolo unde au și lucrat ceva“. 

Este de vină sistemul. De ani de zile se tot vorbește de asfaltarea drumului Arad – Horia – Șiria, aproape că nu mai putem circula pe el. Aceste proiecte sunt blocate de contestații, dar este parcă și lipsă de interes. Deși nu dispune de tehnica și resursele necesare, o firmă poate veni la licitație și poate câștiga lucrări. Aici parcă ar trebui să intervină cei care au lucrări, să vadă de ce dispun firmele participante la licitație.

Dar până atunci când se va întâmpla așa, ne rugăm moartea de condițiile din cauza condițiilor în care este acest drum. Deși timpul este frumos și permite investiții, lucrările nu încep și parcă se va ajunge celălalt tronson Pâncota – Târnova – Buteni.

Voicu Sida

  • Andra spune:

    Cine ne plăteste reparațiile la masini?sau cine ne deconteaza combustibilul?in caz ca facem ocolirea pe la ineu si dupa spre buteni?rușine sa le fie😭

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției