straziCele 27 de străzi din municipiul Arad, care urmau să fie modernizate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), devenit între timp Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor intra în reparații cel mai probabil anul viitor, deoarece licitația pentru desemnarea constructorului trebuie reluată.
Primarul Gheorghe Falcă, a spus că s-au împlinit doi ani de când cele 27 de străzi, însumând 19 kilometri de drum, au fost transferate din domeniul public local în domeniul public naţional. „Pentru aceste drumuri a fost acceptată finanţarea prin PNDI, de la bănci. Deci, orice constructor putea să înceapă lucrările. În 2012, ministrul Dragnea a dat ordinul de începere a lucrărilor, dar în 2013, tot ministrul Drangea a dat ordinal de oprire a lucrărilor. Nouă ne-a fost trimisă înapoi documentația de la minister pe motiv că în finanțarea prin PNDL nu prevede repararea trotuarelor. Prin urmare, ne angajăm noi, Primăria, să reparăm trotuarele, dar acest lucru înseamnă că se va relua licitația și va mai dura patru-cinci luni până vom avea constructor”, a afirmat Gheorghe Falcă.
Primarul Aradului a mai precizat că suma alocată de minister lucrărilor care trebuie efectuate în Arad este de 400.000 lei (aproximativ 90.000 euro), în condițiile în care valoarea totală a proiectului este de opt milioane de euro. Falcă a mai spus că în ședința de marți a Consiliului Local Municipal se vor aloca, din bugetul local, bani pentru reabilitarea trotuarelor afe­rente celor 27 de străzi în sumă de 5,9 milioane de lei. „Ne vom apuca, din banii de la bugetul local, să facem trotuarele, însă acest proiect riscă să se transforme într-unul fără finanțare așa cum sunt pasajele de pe centura Aradului și multe alte lucrări la care Guvernul a oprit finanțarea”, a precizat primarul.
Străzile incluse în PNDI și apoi în PNDL, care urmau să fie modernizate prin fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administra­ției Publice sunt: Hunedoarei, Bd.Ti­tulescu, str. Pădurii, Calea Timişorii – tronsonul cuprins între strada Ştefan cel Mare şi linia CF, Calea 6 Vânători, Magherului, Steagului, Şt. A. Doinaş, Crişan, Cloşca, Gh. Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şirianu, N. Grigorescu, Orşova, L. Szantay, Transilvaniei, Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezătorii, Bihorului, Dorobanţilor, Vasile Milea şi Bariţiu.
Conform primarului, în prima etapă se va lucra la plombarea gropilor de pe străzile Steagului, Calea Timişorii, Dorobanţi, Vârful cu Dor, Mihai Eminescu, Gen. Vasile Milea, Calea 6 Vâ­nă­tori, Bihorului, Andrei Şaguna, Poe­tu­- lui şi Titulescu.

  • DAN NICA spune:

    Si de ce DNA nu actioneaza?! Se vede ca e o manareala de zile mari a firmei pontacu & dragne Co.Ltd,au schimbat destinatia banilor si au deturnat fondurile! Si mai vor derbedeii sa-i votam! Iaca,canci vot!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției