Untitled-1 copyÎn goana sa permanentă după audienţă, primarul Gheorghe Falcă a ieşit din nou la lumina reflectoarelor încercând să pozeze în erou. Intervenţia edilului-şef, care s-a folosit de drama prin care trece în aceste momente familia omului de afaceri Abel Apostol doar pentru a intra în atenţia opiniei publice, nu a avut efectul sperat de Falcă.
Fără pic de respect într-o situaţie dramatică generată de presupusa ucidere a omului de afaceri Abel Apostol, edilul-şef a ieşit cu unele declaraţii neadevărate în faţa unui anumit segment al mass-media locale dar şi în presa centrală, susţinănd că asasinul patronului de la „Riviera” ar fi încercat să îl împuşte în urmă cu doi ani de zile. „Furăciunea” prin care primarul Gheorghe Falcă a dezinformat opinia publică doar pentru a fi băgat în seamă încă o dată a fost , însă, demascată de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Buleu ar fi vrut să îl împuşte pe Falcă
În cursul zilei de ieri, primarul Gheor­ghe Falcă a afirmat că ar fi fost, la rândul său, ameninţat în trecut cu moartea de Adrian Buleu, asociatul şi principalul suspect în cazul uciderii lui Abel Apostol, însă ar fi refuzat la vremea respectivă protecţia din partea IPJ. „Poliţia mi-a oferit atunci protecţie, însă am refuzat. Chiar am semnat un document din care reieşea că mi s-a adus la cunoştinţă despre existenţa acestei ameninţări”, a declarat Falcă pentru Mediafax. În acelaşi context, primarul a mai declarat că ar fi fost contactat la vremea respectivă de un poliţist care ar fi intenţionat să îi ofere protecţie în urma informaţiilor potrivit cărora Gheorghe Falcă ar fi putut să devină victimă a unei agresiuni. „Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susţine că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către Poliţie că Adrian Buleu, arestat pentru omorârea omului de afaceri Abel Apostol, ar pune la cale uci­derea sa, Falcă susţinând că Poliţia avea informaţii că Buleu plănuia să îl împuşte. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către anchetatori că Adrian Buleu ar putea să îi pună în pericol viaţa, un poliţist obţinând informaţii că Buleu intenţiona să îşi cumpere un pistol pentru a-l împuşca pe edil”, citează Mediafax.
Scenariul primarului nu stă în picioare la Poliţie
Poliţiştii arădeni nu împărtăşesc, însă, scenariul pus la cale de primar. În urma declaraţiilor date publicităţii de edilul-şef, reprezentanţii IPJ au întreprins verificările necesare ajungând la concluzia că teoriile lui Gheorghe Falcă nu stau deloc în picioare. „Referitor la declaraţiile apărute în mass-media, în legătură cu o posibilă ameninţare primită de către primarul municipiului Arad, Biroul de presă al I.P.J.Arad este împuternicit să facă următoarele precizări: din verificările efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, s-a stabilit că, în perioada 2010 şi până în prezent, nu au fost identificate plângeri ale persoanei în cauză care să vizeze aspectele invocate.Totodată, precizăm că poliţiştii din cadrul inspectoratului nu au asigurat protecţie acestuia sau vreunui membru al familiei sale, urmare a unei posibile ameninţări venite din partea persoanei menţionate în declaraţia apărută”, se arată într-un comunicat dat publicităţii în cursul zile de ieri, de biroul de presă al IPJ.

  • AngelicaNegrea spune:

    ciaooo sper ca ori cine sa gaseasca pe abel si sa se iveasac adevarul nu se moare asa,nu se poate vorbi bine dar nu cu bataia se rezolva mai rau ca si animalele ,macar ele sint inteligente invece omul este tot deauna dobitoc

    • soraul spune:

      AngelicaNegrea Mama ei de limba română! Cred că ai făcut limba română cu femeia de serviciu, fată…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției