Organizaţia de Femei a PSD Arad (OFSD Arad) a organizat Caravana „Dinţişorul Sănătos şi Vesel”, la Săvârşin. Este o acţiune educativă care promovează un comportament pentru îngrijirea dinţilor, copiii au primit din partea organizatorilor periuţe şi pastă de dinţi. Prin mesajul „Dinţişorul Sănatos şi Vesel”, s-a făcut un apel puternic pentru părinţi şi copii, prin care a fost subliniată importanţa igienei orale de la cele mai fragede vârste. Sănătatea copiilor este un indicator de sănătate a unei comunităţi.
„Credem că prin această caravană ajutăm la îmbunătăţirea stării de sănătate orală pe termen lung. Cercetările ne arată că în alte ţări, unde s-au demarat asemenea campanii, prevalenţa cariei dentare a scăzut cu 30-40%. Scopul acestei caravane este acela de a conştientiza părinţii, educatorii şi copiii de principalele probleme la nivelul cavităţii bucale: eroziunea dentară, sensibilitatea dentară, sângerările gingivale”, a declarat Alexandra Braica, preşedinta OFSD Arad.
Specialistele OFSD au arătat că, din punct de vedere stomatologic, sănătatea e ameninţată de patru tipuri de afecţiuni: caria dentară, parodontopatiile, malformaţile sau anomaliile dentomaxilare şi cancerul. În toate aceste cazuri prevenţia joacă un rol important. Educaţia stomatologică este complexă deoarece trebuie să înceapă devreme şi să fie continuată în permanenţă cu sprijinul învăţământului public şi al profesiei stomatologice.

  • cris cristina spune:

    Super campanie, utila si cu siguranta de efect atat in randul copiilor cat si al parintilor!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției