bolos
Update1: Judecătorii Tribunalului Arad au admis, miercuri, în jurul orei 12,30, contestaţia formulată de DNA Timişoara şi au desfiinţat, totodată, Hotărârea Judecătoriei Arad. De asemenea, în rejudecare, au respins propunerea de liberare condiţionată a condamnatei Floriţă Boloş şi au fixat ca termenul de rejudecare a liberării condiţionate să se discute după data da 1 august 2015. Hotărârea este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Arad vor analiza, astăzi, contestaţia depusă de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Arad de a o libera condiţionat, conform art. 587 din NCPP, pe fosta judecătoare din Ineu, Floriţă Boloş, condamnată la patru ani pentru fapte grave de corupţie (luare de mită şi abuz în serviciu).
Aflată la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, judecătoarea a formulat cererea de liberare condiţionată motivând faptul că a executat deja o treime din pedeapsă; ba, mai mult, a participat activ la cursuri şi programe de reintegrare.
Fosta judecătoare a fost prinsă luând mită suma de 5.550 de euro, pentru a da soluţii favorabile în cazul unor procese pe care ea le judeca. Fostul magistrat şi-a pus semnătura pe mai multe documente, pentru ca dosarele să fie, astfel, redirecţionate spre ea, pentru a da soluţii favorabile.
„Aşa cum rezultă din materialul de urmărire penală, întâlnirea inculpatei cu investigatorii sub acoperire nu a avut loc întâmplător, ea având loc ca urmare a existenţei unor indicii cu privire la preocuparea inculpatei de a pretinde şi primi foloase necuvenite de la justiţiabili pentru a pronunţa soluţii favorabile”, precizau la acea dată procurorii.

Recomandările redacției