Cazul consilierului municipal Eugen Rus, care şi-a băgat nevasta la SC TOP SA, în consi­liul de administraţie (o funcţie bănoasă, pentru cunoscători), scoate la iveală modul de a face politică în USL Arad. Pe de o parte, vedem lăcomia unor aleşi locali, cum e cazul acestui Eugen Rus, care a mers pe burtă cum se spune şi a obţinut un post călduţ pentru nevastă. Nu pentru partid, nu pentru alţi colegi care au muncit în organizaţie, în campanie, pentru ca domnul respectiv să prindă un loc de consilier. Nu. La PSD funcţiile se iau pentru neamuri, pentru familie, în cazul de faţă pentru nevastă, care, din câte înţelegem, nu moare de foame, ba chiar are un post de director bine plătit la o fabrică din Arad. Dar foamea e mare în PSD, după atâta opoziţie, deşi de domnul cu pricina, sincer, n-am prea auzit până în momentul în care a fost pus pe listele USL pentru Consiliul municipal. Aşa cum nu s-a auzit nici mai târziu, de când a ajuns în CLM Arad. Poate de aceea a şi obţinut funcţia de la TOP, cine ştie.
Dincolo însă de foamea unora pentru funcţii şi bani, ceea ce frapează la USL, şi la PSD Arad în special, e seninătatea cu care colegii lui Eugen Rus acceptă această înţelegere cu adversarul, adică cu Gheorghe Falcă, pentru că, să fie clar pentru cine nu ştie, niciun pesedist n-ar fi putut să-şi bage nevasta într-un consiliu de administraţie din subordinea CLM fără acceptul lui Gheorghe Falcă. Pentru simplul fapt că puterea actuală decide tot ce se întâmplă la aceste societăţi. Prin urmare, colegii lui Rus, fie că sunt de la PSD, PNL sau PC privesc cu invidie, aş putea spune, modul în care şi-a „rezolvat“ Eugen Rus problema. Şochează mai ales declaraţia preşedintelui interimar pe municipiu al PSD Arad, Marin Lupaş, un om integru, cu o reputaţie bună, dar care gafează nepermis în acest caz când spune că „fiecare a încercat să își rezolve pe cont propriu problemele, uzând de unele «breșe» individuale“. Cum adică, domnule Lupaş, cei de la PSD au ajuns în CLM ca „să îşi rezolve problemele“, să-şi pună neamurile în consiliile de administraţie, să obţină posturi bune? Sau să repre­zinte interesele arădenilor? În plus, faptul că cei de la USL ar fi trebuit să negocieze cu Gheor­ghe Falcă posturile în consiliile de administraţie, cum spune domnul Lupaş, e o nouă mare greşeală. Să negociezi pe ciolan cu Gheorghe Falcă mi se pare ceva de neimaginat, indiferent cât ar fi foamea de mare sau chiar dorinţa reală a unora de a supraveghea bunul mers al societăţilor respective. Aceeaşi atitudine am văzut-o şi la Gheorghe Ghilinţă de la PC, semn că flagelul se întinde în toată Uniunea. Nici Ghilinţă nu vede vreo problemă în a-ţi promova nevasta în posturi călduţe, pe spatele votului primit de arădeni. Cică nici măcar din punct de vedere moral nu e o problemă. Bravos, domnule Ghilinţă. Frumos judecat.
Prin astfel de „învârteli“, cum e cea prin care Eugen Rus şi-a băgat nevasta în CA la SC TOP SA, cei de la USL dau o mare palmă votului din vară, de la locale, dar mai ales celui din 9 decembrie, când arădenii din municipiu au votat masiv cu USL. Nu cred că au votat pentru a-i înlocui pe cei de la PD-L cu alţi înfometaţi, de la PSD, PNL sau PC, ci au votat pentru altfel de politicieni. Or, acest Eugen Rus a arătat că nu se încadrează în categoria „altfel“, motiv pentru care conducerea PSD Arad ar trebui
să-l elimine urgent din echipă, pentru că a jucat cu adversarul. Asta în cazul în care cei de la PSD chiar îi respectă pe cetăţenii care le-au dat votul. Dacă nu-I respectă, pot să meargă înainte cu politicieni ca Eugen Rus, chiar să ia exemplu şi alţii şi să-şi „rezolve“ problemele făcând compromisuri cu Gheorghe Falcă. Să sperăm că foamea nu e chiar atât de mare la PSD încât să le întunece minţile. Deocamdată e cam întuneric.
P.S.: Dacă vrea să salveze imaginea partidului, domnul Eugen Rus are varianta demisiei de onoare. Sau măcar minimul bun simţ de a-şi retrage soţia din Consiliul de Administraţie al SC TOP SA.

  • Jan spune:

    Asta e frate,recunosc ca m-am inselat am uitat de proverbul,’vin ai nostri pleaca ai nostri noi ramanem tot ca prostii,’ sa mai faca gafe din astea ca nu mai pupa ei alegerile alta data ca PDL-ul lui Falca,felicitari pentru articol.

  • BATALIA PENTRU MALAI spune:

    Draga Cosmine,daca nu ai fi naiv in cel mai bun caz,ai fi…..dar mai bine nu spun! Pai mai baiatule,tu ce credeai??!! Ca noii uslasi,sunt plini de caracter,aplecare catre aradeni,cinstiti si drepti?! Sa o crezi dumneata….Acest caprar dimpreuna cu blegul cristinel si laolalta cu afumatul purcar reprezinta cumva valori???!!! Nicidecum,ei sunt niste avantajati ai momentului si ai soartei…..iar partea cu umplerea buzunarelor proprii?? Nimic nou sub soare,s-au mai vazut cazuri si mai grele! Ei ca ei,dar ce poti zice de maretzul Ponta cand afirma in 2o11 [in toamna,cu prilejul unei vizite in Arad] ca in judet si in special in Arad batalia este pierduta iar jupanul Falca imbatabil!! Iar membrii uselisti,indiferent de apartenenta trebuie sa accepte acest lucru si….asta e!! Asta e conducator dragi aradeni si in special a ajuns prime-minister????!!!! In loc sa-si asume batalia,sa caute adevarati barbati in stare sa lupte cu fiara portocalie,dumnealui zice ce zice…..Asa ca draga Cosmine,nu te mai mira…….nu are pur si simplu rost,pe astia-i avem si cu ei defilam!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției