semnaturaPremierul Victor Ponta l-a numit pe Gheorghe Răducanu în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial.

În 2010, Răducanu a deţinut şi postul de consilier al ministrului Afacerilor Externe pentru problemele romilor de cetăţenie română din străinătate.

În vârstă de 61 de ani, Gheorghe Răducanu a lucrat în perioada 2004-2010 ca expert pentru Biroul de Strategii şi Politici Europene pentru Romi din cadrul Forumului European al Romilor şi Nomazilor (Strasbourg, Franţa).

În perioada 2000-2006, a fost expert parlamentar pentru Relaţii interetnice şi comunicare socială (Camera Deputaţilor), precum şi director al Departamentului de Presă şi Relaţii Internaţionale al Partidei Romilor, ocupând, între 2001 şi 2005, şi funcţia de consilier pentru minorităţile naţionale în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Răducanu este membru fondator al mai multor asociaţii şi fundaţii, printre care Partida Romilor, Federaţia Etnică a Romilor, Romani CRISS şi este preşedinte al asociaţiei Unirea Romilor.

Este licenţiat în Ştiinţe Economice la Academia de Studii Economice, a urmat studii postuniversitare în Relaţii interetnice şi comunicare socială şi are un masterat în ‘Spaţiu Public European’ la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

SURSA: http://www.agerpres.ro/

Recomandările redacției