gioSituaţia Campioanei Provinciei rămâne foarte dificilă, chiar gravă, însă de două-trei zile au apărut câteva indicii în direcţia ieşirii din impas. Aceste semnale pozitive nu sunt legate de cel care a fost privit la un moment dat ca salvatorul UTA-ei, austriacul Dieter Kaas, ci de o „pistă” misterioasă pe care conducerea arădenilor merge încet dar sigur.
Cea mai mare doavadă că Giovanni Catanzariti are ceva speranţe că va ieşi la liman este înţelegerea la care a ajuns cu Florin Hidişan şi implicit faptul că a a evitat în ceasul al 24-lea aplicarea acelei depunctări. După ce în ultima lună de zile a afirmat cu tărie că nu va mai cheltui niciun ban din propriul buzunar în contul „Bătrânei Doamne”, preşedintele „alb-roşiilor” a cotit-o puţin şi i-a dat un avans mijlocaşului, în aşa fel încât acesta şi-a retras memoriul de la comisiile federale. „Doresc să demonstrez tuturor că sunt bine intenţionat, în aşa fel încât cei care vor veni după mine să nu mă poată acuza că, pe lângă datorii, le las şi o echipă cu două puncte mai puţin în clasament”, a afirmat italianul, care, evident, are motive mult mai serioase să nu o păţeacă (şi) în „cazul Hidişan”.
Deocamdată, vorbeşte deschis doar despre punerea în funcţiune a strategiei bazate pe fotbalişti tineri din propria curte, însă mai există ceva. Tocmai de aceea, cel mai probabil, echipa se va reapuca de treabă pe 21 ianuarie, jucătorilor urmând să li se transmită să aibă răbdare până ce Dieter Kaas va veni cu un eventual răspuns pozitiv. Însă, în tot acest timp, s-ar putea parcurge paşi importanţi în introducerea în schemă a unui investitor, care în primă fază va plăti datoriile stringente care să deblocheze activitatea la club, iar apoi să înceapă construcţia pentru sezonul următor.
În fine, există persoane care cred cu tărie că Giovanni Catanzariti poate fi trecut pe linie moartă atâta timp cât la Registrul Comerţului cel care deţine 51% din acţiunile UTA-ei este Giuseppe Guzzardi. Acest lucru se ştia din vara anului 2011, când concernul de firme de Palermo părea să asigure o finanţare sănătoasă a grupării emblemă a oraşului, doar că Guzzardi nu a condus şi nu va conduce niciodată clubul. Printr-o înţelegere parafată la notar, Giovanni Catanzariti a primit puteri depline de adminstrare a grupării arădene, dovadă că a avut şi are drept de semnătură a actelor oficiale. Că, probabil, lui Guzzardi nu-i este totuna să primească pe adresa sa tot felul de înştiinţări de neplată este una, dar până să apară un conflict între cei doi, cu miza UTA, este cale lungă.

Recomandările redacției