greva foameiEfectele privării de hrană încep să se facă simţite printre greviştii foamei de la Târnova, unul dintre ei, Mihai Micu­laiciuc, necesitând asistenţă me­dicală întrucât situaţia sa era gravă. Deoarece se simţea foarte rău, tova­răşii săi de grevă au apelat, ieri dimineaţă, serviciul de urgenţă, apel la care a răspuns prompt un echipaj SMURD din Şiria. Miculaiciuc a acceptat să i se facă o injecţie, însă a refuzat să fie spitalizat, continuându-şi protestul în sediul din Târnova al Uniunii Ucrainenilor. Ulterior, datorită deteriorării stării sale de sănătate, au fost apelate iarăşi serviciile de urgenţă, de această dată sosind la locul grevei echipajul SMURD din Ineu. Consultarea lui Miculaiciuc a relevat că acesta avea glicemia 50, stare care impunea perfuzarea sa, ceea ce s-a şi întâmplat.
Preşedintele filialei Arad a Uniunii Ucrainenilor din România, Nicolae Mi­culaiciuc, a declarat că despre starea gravă a lui Mihai Miculaiciuc a fost informat şi prefectul Cosmin Pribac. „Am vorbit telefonic cu domnul prefect şi l-am informat despre situaţie. Este posibil ca şi dumnealui să fi cerut intervenţia celui de-al doilea echipaj, cel care a făcut perfuzia. Oricum, dumnealui cunoaşte bine situaţia de aici. Cât despre Mihai Miculaiciuc, a refuzat categoric toate insisten­ţele de a fi spitalizat, deşi chiar şi soţia sa i-a cerut aceasta”, a spus Nicolae Miculaiciuc. Care a accentuat că nu există nici un fel de legătură de rudenie între el şi grevistul asistat medical. Conform spuselor sale, greviştii sunt vizitaţi de două ori pe zi de medicul Ionel Băţălăreanu. Medicul l-a avertizat ieri dimineaţă pe Mihai Miculaiciuc că starea sa se agravează, însă grevistul şi-a continuat protestul.
Nicolae Miculaiciuc a declarat că alte cinci persoane au intrat ieri în greva foamei, numărul celor aflaţi în acest tip de protest urcând la 15. „De astăzi (ieri, n.r.), suntem 15 oameni în greva foamei. De mâine (astăzi, n.r.), vor intra în protest copiii – nu în greva foamei ci în refuzul de a mai merge la şcoală. Nu vom ceda şi nu vom pleca acasă până când la Târ­nova nu va sosi Corpul de Control al prim-ministrului, care să verifice sta­- rea primăriei şi să ne spună în cât timp ne vor da rezultatele verifică­rilor. Fără prezenţa Corpului de Control al prim-ministrului protestul nu se va opri”, a spus Nicolae Miculaiciuc.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției