SONY DSCAngajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad sunt tot mai neliniştiţi din cauza întârzierii raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii. Controlul a fost efectuat la sediul DSP Arad în perioada 21-27 noiembrie 2012, iar angajaţii sperau cu această ocazie ca ministerul să o demită pe directoarea Gabriela Ţârle. Neliniştea angajaţilor este cu atât mai mare cu cât în această perioadă încep evaluările şi se tem de o eventuală răzbunare a directoarei. „Comportamentul doamnei Ţârle în raport cu angajaţii nu s-a schimbat cu nimic. Este la fel de tiranic şi abuziv ca şi înainte de efectuarea controlului ministerului. Suntem siguri că concluziile acelui raport nu îi este deloc favorabil, însă nu înţelegem de ce întârzie atât de mult. Pe de altă parte, evaluările anuale încep în această săptămână, iar mai mulţi angajaţi au intrat în concedii de teama răzbunărilor. Se tem că multe din calificative vor fi de «nesatisfăcător»“, susţin angajaţii DSP.
De cealaltă parte, dr. Gabriela Ţârle susţine că angajaţii săi nu au nici un motiv de teamă şi că vor primi calificative în funcţie de munca pe care au depus-o. „Fiecare va primi calificativ după cât şi cum a lucrat. Noi nu ne mai putem face evaluarea pentru că ei sunt speriaţi? Aceasta este perioada legală în care trebuie să se desfăşoare evaluările şi aşa s-a făcut în ultimii ani, chiar şi atunci când nu am fost eu directoare. Mai mult decât atât, angajaţii trebuie să ştie că legea îmi permite să efectuez evaluare ori de câte ori consider necesar acest lucru. Cu toate acestea, nu am făcut nici o evaluare până acum. Angajaţii trebuie să îşi justifice activitatea pe care au depus-o până acum, nefiind  vorba despre nici un fel de răzbunare. Din contră, există cinci dosare care sunt propuse pentru promovare. În cadrul evaluărilor se va respecta totul conform legii“, ne-a declarat dr. Ţârle, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică.
Revenită pe funcţia de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad în vara anului trecut, printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă, dr. Gabriela Ţârle a fost contestată de către o bună parte dintre angajaţii instituţiei. La trei luni de la instalare, aceş­tia s-au adresat Prefecturii Judeţului Arad şi au trimis Cabinetului Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii o listă întreagă de nemulţumiri şi nereguli pe care le-au imputat actualei conduceri. În urma controlului demarat de Prefectura Judeţului Arad la sediul DSP, s-a constatat într-adevăr o stare conflictuală existentă în instituţie, însă au cerut Ministerului Sănătăţii să se pronunţe şi să ia deciziile care se impun pentru a detensiona atmosfera, iar lucrurile să reintre pe făgaşul lor normal.

Recomandările redacției