Numărul copiilor care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad s-a ridicat deja la 30. „Din fericire, copiii au fost foarte bine monitorizaţi de către personalul nostru şi se pare că sunt în afara oricărui pericol. După simptomele pe care le-au avut, se pare că într-adevăr, este vorba despre soluţii de dezinsecţie. Chiar dacă starea de sănătate a copiilor este una bună, medicii noştri le-au recomandat părinţilor să rămână internaţi până mâine dimineaţă. Din nefericire, numărul copiilor care se prezintă la spital este în continuă creştere“, ne-a declarat Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Judeţean, care monitoriza îndeaproape tot ce se petrece cu aceste cazuri.

Dosar penal

DD chim Deva, firma care s-a ocupat de dezinsecţia în sălile de clasă ale Liceului German se va alege cu dosar penal. Cu toate acestea, din informaţiile pe care le deţinem până în acest moment, nu doar firma de dezinsecţie este vinovată. „O parte de vină aparţine firmei de dezinsecţie, care a manifestat un exces de zel în curăţarea sălilor de clasă, dar şi a şcolii pentru că nu a curăţat suficient de bine în urma operaţiunii de dezinsecţie. Firma din Deva, cea care a efectuat dezinsecţia se află deja pe drum încoace. Din păcate, firma din Deva, care a efectuat dezinsecţia, a operat în mai multe şcoli din Arad. Afectaţi până în acest moment sunt doar copiii dintr-o singură sală de clasă şi prietenii lor cu care au intrat în contact în această zi. Starea lor de sănătate este însă una bună şi nu sunt motive de îngrijorare“, ne-a declarat Constantin Cătană, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad.

Un lucru îngrijorător, pe care l-am aflat din discuţiile cu părinţii copiilor internaţi, este acela că şcoala nici măcar nu are personal responsabil cu curăţenia.

În luna noiembrie a anului trecut, doi copii şi o femeie au murit la Timişoara, în urma unei dezinsecţii de mântuială, efectuată de o firmă locală.

  • Gery spune:

    Este o problema deosebit de serioasa,mai ales ca a existat precedentul din Timisoara.Presupun ca asemenea actiuni au mai avut loc si anii trecuti.Curios ca pana la ,cazul Timisoara’si la circa doua luni cel din Arad,nu retin sa se fi publicat imbolnaviri de pe urma dezinsectiilor.A scazut gradul de instruire
    al operatorilor? Se utilizeaza produse netestate adecvat?Organele de avizare a firmelor DDD au devenit mai superficiale? Nu de alta,dar de ex.in agricultura,unde se folosesc produse mult mai toxice,se pare ca exista mai multa atentie si simt de raspundere.De posibilele intoxicatii alimentare nici nu mai vorbim.Exista vreun laborator in Arad unde se poate testa un produs alimentar daca n-i se face rau de la consumul acestuia?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției