nelutuSenatorul Ioan Cristina se aşteaptă ca în perioada următoare mai mulţi primari ai PD-L, aleşi la alegerile locale din vara anului trecut pe listele MC-L să forţeze mâna conducerii judeţene pentru a fi excluşi din partid.
Explicaţia este dată de faptul că aceşti primari ar vrea să se înregimenteze în partidele din USL, dar dacă părăsesc partidul din partea căruia au fost aleşi îşi pierd mandatul de primar. În aceste condiţii singura variantă este aceea a „derapajelor voite” sau a atacurilor la adresa PD-L pentru a fi explişi. În acest fel îşi păstrează mandatul şi se pot înscrie în ce partid doresc. „Sunt semnale că în perioada următoare mai mulţi primari ai PD vor forţa excluderea din partid. Apoi se vor putea înscrie unde doresc. Trebuie să avem grijă la asemenea persoane şi să nu primim pe oricine”, a spus Ioan Cristina.
Liderul PNL Arad a şi dat un exemplu şi a spus că se aşteaptă ca primarul Ioan Vesa (Cermei), ales din partea MC-L să participe pe viitor la sedinţele PNL.
Contactat telefonic, Ioan Vesa a spus că el este cu sufletul alături de liberali, dar că deocamdată nu a avut discuţii cu niciun partid. Acesta susţine că nu vrea să participe la şedinţe de partid şi că doreşte să facă treabă pentru comuna lui.

Recomandările redacției