Reţinerea şi arestarea judecătoarei de la Ineu au scos la iveală, dacă mai era cazul, două feţe urâte ale Justiţiei din România. Pe de o parte, din datele puse la dispoziţia presei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie rezultă faptul că respectiva judecătoare lua bani pentru a ajuta diferite persoane să scape de procedurile şi taxele notariale. Mai pe româneşte, potrivit anchetatorilor, fosta preşedintă a judecătoriei Ineu s-a transformat din magistrat în notar, reuşind să obţină, de la începutul anului şi până în prezent 13.000 de lei şi 5.500 de euro în schimbul serviciilor prestate. Lăsând la o parte faptul că în multe cazuri, onorariile şi taxele plătite la notari par nejustificat de mari pentru un român cu venituri normale, deci o ocolire a acestor taxe ar putea fi normală din punctul de vedere al celui care cumpără un teren, rămâne însă fapta de luare de mită, dacă acuzaţiile procurorilor DNA se confirmă, pentru că, până la o eventuală condamnare definitivă trebuie să ţinem cont de prezumţia de nevinovăţie. În condiţiile în care acuzaţiile stau în picioare, s-ar dovedi încă o dată că în România aproape totul se vinde şi se cumpără, până şi dreptatea, dacă ai bani şi cunoşti omul potrivit. Iar dacă nu ai bani, nu ai nici dreptate, ceea ce este foarte grav pentru stabilitatea unui sistem judiciar care se doreşte a fi european.

A doua faţă urâtă a Justiţiei am văzut-o când judecătoarea cu pricina a fost trimisă la Curtea de Apel, cu propunere de arestare preventivă, încătuşată. Nu îi învinovăţesc aici pe cei care au dispus legarea magistratului, pentru că, fără îndoială, există nişte proceduri care trebuie respectate. Aceste proceduri ar trebui însă schimbate, din punctul meu de vedere. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt un apărător al infractorilor. Întotdeauna am susţinut şi susţin în continuare că legile din România sunt făcute în favoarea celor care le încalcă, că indivizii cu pricina au mult prea multe drepturi, iar poliţiştii şi procurorii mult prea multe restricţii. Pe de altă parte există prezumţia de nevinovăţie, despre care scriam mai sus. Iar să încătuşezi un om care nu este cercetat pentru săvârşirea unei fapte cu violenţă, adică nu a dat la nimeni în cap, nu a violat şi nu a tâlhărit pe nimeni şi care nu se opune reţinerii mi se pare greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât suspectul este o femeie aflată în pragul pensiei, după cum se vede din poze, şi este şi magistrat pe deasupra. În situaţia în care a greşit, va plăti cu siguranţă. Chiar a început să o facă. A fost reţinută 24 de ore, va mai rămâne o anumită perioadă în arest preventiv, iar la sfârşit, dacă nu va fi scoasă de sub urmărire penală, va urma o sentinţă de condamnare sau de achitare. Înţeleg necesitatea reţinerii, necesitatea celor 29 de zile de arest preventiv dispuse de Curtea de Apel, este vorba de probe, de posibila influenţare a martorilor şi aşa mai departe, dar nu înţeleg necesitatea acelor cătuşe, căci mă îndoiesc că ar fi încercat să evadeze.

 • arradeanu spune:

  LUCIAN VALERIU, specialistul in justitie fara diploma
  Desi nu are studii juridice si nu a profesat in domeniu, Lucian Valeriu isi da cu parerea. Asa ca orice nana de pe strada. 
  Daca o persoana a incalcat legea trebuie sa plateasca. Cum sa plateasca? Simplu, prin privarea de libertate si incatusare. Probabil sunt niste proceduri care trebuiesc aplicate.
  Titlul corect al articolului trebuia sa fie „JUSTITIA TERFELITA”. Functionarul platit foarte bine din banii contribuabului roman, adica si a lui Lucian Valeriu, sa imparta DREPTATEA, ce face? Sterge cu dreptatea pe jos, incalca drepturile la justitie si la un proces corect a sute sau chiar mii de oameni.
  Stie oare Lucian Valeriu ca in aprilie 2013, adica acum 2 luni, judecatoarea, careia ii plange de mila, a sters pe jos/ a calcat in picioare drepturile unui sat intreg – NADAS ? DA, judecatoarea asta s-a sters la fund cu toate documentele care aratau falsul comis de familia Colteu in obtinerea nedreapta a 8600 de hectare si a respins cererea de revizuire. In baza sentintelor date de judecatoare oamenii si-au pierdut case si terenuri, au fost executati silit pe nedrept. Datele privind procesul le poti afla de la Prefectura, care a fost parte in proces si s-a batut pentru drepturile cetatenilor, asa cum ar trebui sa faci si tu. Adica sa aperi interesul public.

  ASA CA DOCUMENTEAZA-TE Lucian Valeriu si apoi scrie editoriale, care trebuie sa contina opinii avizate, specializate.

 • tataie spune:

  Taceti mai din gura si nu mai faceti presiuni asupra justitiei ca o suparati pe eba ,macovei si  o sa va pirasca la UE si se v-a supata si tatucul.

 • DNA_ABC spune:

  Implicatiile judecatorilor de la Ineu sunt in toata zona judecatoriei Ineu. Depinde doar de gradul de smecherie a fiecarui primar. Fara acceptul lor nu se puteau incepe nelegiurile. Si la fel,fara colaborarea lui Puiu Bucur.Chestia cu Puiu Bucur trebuie cercetata bine de DNA,deoarece acest individ face magarii cu fondul funciar [este conducator de carte funciara la Ineu] inca dinainte de 89′,iar dupa asta,ce sa mai vorbim! A fost suspectat in multe randuri de coruptie si infractiuni de fond funciar,insa a reusit intodeauna sa scape…..inclusiv prin distrugerea probelor prin incendiere! La fel a procedat si primarul Farcasiu de la Tirnova,avand “profesor ” instrumentist pe registratorul Puiu Bucur,de la CF Ineu,care se lauda cu prietena lui ,Florita,judecatoarea.
  Verificati doar cati bani a primit pentru intabularea pamanturilor de la DUD de la ”baba” ,femeia care a cumparat pamanturile de la DUD si cati a varsat la stat? Nu o sa va vina sa credeti ce metode parsive a folosit si cati bani a bagat in propriul buzunar. A fost unul dintre intermediarii dintre judecatoare si primarul Farcasiu, ca si consilierul tehnic al primarului Farcasiu si ai oamenilor lui! Tehnicianulconstructor de la Tirnova,Bertea, “pregatea “ documentele de proprietate,facand tot ce se trebuia, iar secretarul comunei(ginerele lui Bertea) le “legaliza” ,astfel incat Puiu Bucur sa le poata introduce in CF. Dupa asta se impartea malaiul!
  Se pare ca DNA se misca .L-au ridicat pentru audieri si pe Puiu Bucur si pe secretarul de la primaria Tirnova. Pacat ca nu i-au retinut ,pentru ca acum se pun si lucreaza de zor la arhiva lor sa stearga cate urme pot ca sa nu fie acuzati. Verificati sa vedeti ca si primaria Tirnova si CF-ul Ineu,fierbe de cat se”munceste” la acte.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției