Nicolas Sarkozy a fost condamnat miercuri, la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare. Fostul președinte al Franței este acuzat pentru fapte de corupție și trafic de influență în afacerea interceptărilor telefonice. În vârstă de 68 de ani, acesta este primul fost președinte francez care a primit o pedeapsă privativă de libertate.

Avocatul său, Thierry Herzog, și fostul înalt magistrat, Gilbert Azibert, au fost condamnați cu aceleași pedepse.

Curtea de Apel i-a impus lui Nicolas Sarkozy o interdicție de trei ani a drepturilor civice, ceea ce îl face neeligibil pentru a candida la alegeri, dar și o interdicție de trei ani de exercitare a profesiei pentru Thierry Herzog, scrie Le Figaro.

Potrivit unor informații din anchetă, fostul președinte i-ar fi oferit, în 2007, judecătorului Gilbert Azibert un post foarte bun în Monaco, în schimbul unor informații cu acces restrâns privind anchetele asupra finanțării campaniei sale electorale.

Tot în 2007, Sarkozy ar fi acceptat unele donații ilegale de la moștenitoarea concernului cosmetic L’Oreal, Liliane Bettencourt.

Dovezile în acest sens ar fi reieșit din fragmente de convorbiri dintre Sarkozy și avocatul său Thierry Herzog, după ce politicianul a părăsit funcția prezidențială. Discuția acestora ar fi fost interceptată și ascultată în contextul anchetării unei alte acuzații privind o finanțare ilegală din Libia a campaniei sale electorale.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției