Firma chineză Lightway Solar intenţionează să investească 610 milioane renminbi (76 milioane de euro) pentru a dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate de 50 MW la Prundu, în judeţul Giurgiu, informează PV Magazine.

Aproximativ 30% din această investiţie va fi furnizată de companie iar restul va fi acoperit prin facilităţi de credit de la bănci. Compania a informat că a obţinut aprobarea principalului organism de planificare economică din China (Development and Reform Commission -NDRC) pentru această investiţie.

‘Demarăm acum prima investiţie în România, unde Guvernul a introdus o serie de politici în domeniul fotovoltaic. Lightway va coopera cu investitorii din compania-mamă pentru a le câştiga sprijinul pentru acest proiect’, a declarat directorul general al Lightway Germania, Wei Zhen.

Lightway Solar a intrat pe piaţa din România după ce la începutul lunii martie a achiziţionat, prin intermediul subsidiarei sale germane, compania românească Sun Garden Colibaşi pentru 2,49 milioane de euro.

Luna trecută, Guvernul român a anunţat suspendarea pentru trei ani şi jumătate a sistemului alocării de certificate verzi pentru producătorii de energie din resurse regenerabile. Măsura este destinată să reducă factura plătită de consumatorul final cu 50% pentru energia regenerabilă, însă riscă să-i alunge pe investitori.

 

  • Aradean spune:

    Tara este prea saraca pentru investitii in solare. Nu uitati ca pretul energiei obtinute din acestea este dublu fata de sursele actuale, deci, fara alocare de certificate verzi, este un fiasco economic. Daca totusi vin, chinezii ar trebui sa sa se astepte la clasica TEAPA made in Romania!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției