adi si alina loc vlad111i riviAşa cum familia lui Abel bănuia încă din prima clipă de când nu a mai primit nici un semnal din partea acestuia, în cea de-a noua zi lucrurile au fost lămurite în proporţie de 99%: Abel Apostol a fost ucis, iar vinovat pentru produ­cerea crimei se pare că este tocmai soţul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, reţinerea lui Adrian Buleu, pentru comiterea infracţiunii de omor. Conform unui comunicat de presă al Parchetului, din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul. „Facem preci­za­rea că începerea urmăririi pe­nale este un act ce marchează declan­şarea procesului penal, iar reţine­rea constituie o măsură preven­tivă, niciuna dintre aceste activităţi neputând să înfrângă principiul prezumţiei de ne­vinovăţie“, se arată în comunicatul emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. În cele din urmă, în cursul serii de ieri, chiar de ziua lui, Adrian Buleu a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii arădeni.
Chiar dacă, în mare parte, părţile puzzle-ului au fost puse cap la cap de către anchetatori, lipseşte în continuare cel mai important element şi anume trupul lui Abel Apostol. După toate probabilităţile însă, cele mai sumbre gânduri ale familiei dispărutului sunt pe cale să se transforme în realitate, iar anchetatorii se aşteaptă să găsească cadavrul lui Abel în cel mai scurt timp.
Acţiunea de căutare a lui Abel Apostol s-a mutat ieri, după ce a fost descoperit locul în care a fost incendiată maşina principalului suspect al crimei, din complexul Riviera din municipiul Arad în Pădurea Vladimirescu. Pădurea a fost patrulată de un efectiv impresionant de jandarmi, apele Mureşului au fost cercetate de pompieri, iar perimetrul în care a fost incendiată maşina a fost bine păzit de către poliţişti. „La acţiunea de căutare a lui Abel Apostol au fost implicaţi 25 de jandarmi, împreună cu trei câini specializaţi pentru astfel de cer­ce­tări. Acţiunea a început dimineaţa la ora 09.00 şi s-a în­cheiat la ora 13.30. Au fost cerce­tate mai multe locuri din pădure, însă nu s-a des­coperit nimic. Dacă vom fi solicitaţi şi mâine (n.r. astăzi) să intervenim în acţiunea de cău­tare, atunci o vom face“, ne-a declarat Emilia Fânaţă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.
De asemenea, în acţiunea de cău­tare a omului de afaceri arădean au mai fost implicaţi şi şase subofiţeri din ca­drul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Cei şase subofiţeri au căutat trupul bărbatului dispărut până la o oră care a permis o bună vizibili­tate, cu ajutorul unei bărci. Nu ni s-a cerut încă să intervenim cu echipa de scafandri, ci am căutat pe maluri. Din păcate, acţiunea a decurs ane­voios vegetaţia pe maluri fiind foarte mare, iar vizibilitatea extrem de redusă“, ne-a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.
Complexul a fost sigilat de anchetatori
Pe lângă acţiunile de căutare a trupului bărbatului, anchetatorii au răscolit întreg complexul Riviera, admi­nistrat de omul de afaceri dispărut, îm­preună cu asociaţii săi, principalii suspecţi ai crimei. Poliţiştii au sigilat practic complexul sportiv, împreună cu restaurantul, accesul în incintă fiind interzis cu desăvârşire.
Cazul Abel va fi cercetat şi de o echipă de criminalişti care a anchetat celebrul caz Elodia. Echipa vine la Arad pentru a efectua cercetări suplimentare în cazul lui Abel şi pentru a scoate mai repede lumina la iveală în acest caz.
Se pare că şirul întregii crime a pornit tocmai dintr-unul din birourile complexului. Aici ar fi avut loc o altercaţie între cei doi asociaţi, respectiv Abel Apostol şi Adrian Buleu. În urma conflictului dintre cei doi, Abel Apostol nu a mai dat nici un semn de viaţă nici până în prezent. Informaţiile cu privire la cele întâmplate în seara zilei de 1 Mai au fost furnizate, se pare, de doi dintre angajaţii bazei sportive, care au făcut mărturisiri complete. Cei doi au atras atenţia anchetatorilor prin faptul că imediat după dispariţia lui Abel au plecat la Galaţi, unde, oficial, urmau să îşi petreacă Sfintele Sărbători Pascale. Cei doi angajaţi au fost duşi la audieri, unde, conform surselor noastre, ar fi recunoscut că au curăţat anumite pete de sânge din restaurant, pete apărute imediat după dispariţia lui Abel. Totodată în urma analizelor s-a constatat că petele de sânge descoperite îi aparţin omului de afaceri dispărut. Din informaţiile noastre, petele de sânge au fost acoperite cu gresie chiar de către Adrian Buleu.
Multe semne de întrebare
Din informaţiile noastre, camerele de supraveghere din cadrul complexului au fost oprite cu o zi înainte de producerea incidentului. Acest lucru ar putea conduce spre ipoteza că incidentul petrecut între cei doi oameni de afaceri nu a fost unul întâmplător, iar crima a fost premeditată. Ipoteza aceasta este însă contrazisă de alte zvonuri, conform cărora suspectul Adrian Buleu şi-ar fi plimbat victima în jur de trei ore prin oraş, cu maşina, neştiind cum să scape de cadavru.
Un alt semn de întrebare se naşte în jurul vinovăţiei soţiei lui Adrian Buleu, Alina. Deşi femeia nu a fost reţinută, multe voci considerând că nu a luat parte la crimă, un aspect lasă însă să se înţeleagă altceva. Alina Buleu a discutat la telefon în jur de două ore cu soţia lui Abel, în seara zilei de 1 Mai, tocmai ziua în care Abel Apostol a dispărut. Acest lucru este confirmat şi de fiul lui Abel, Albert. „Alina Buleu a ţinut-o pe mama mea la telefon timp de două ore, în condiţiile în care nu au mai discutat de un an de zile, fiind certate. Timp de un an de zile nu şi-au rostit un cuvânt, iar în seara de 1 Mai, când tatăl meu dispărea, Alina îi povestea mamei mele cum ea vrea să divorţeze de Adrian, că duce de râpă afacerea, că este nu ştiu cum, şi aşa mai departe. Culmea a fost însă atunci când i-a spus mamei mele că «hai, că îl trimit pe Adi să vadă de Abel». Ei doi spălau urmele crimei în timp ce Alina o ţinea pe mama la telefon. Aceşti oameni nu au sentimente, nu ştiu ce înseamnă conştiinţa“, ne-a declarat Albert Apostol.
A fost găsită cheia de la maşina lui Abel
Conform anchetatorilor, se pare că omorul s-a petrecut în felul următor: în timpul altercaţiei dintre cei doi asociaţi, Abel a fost lovit de către Adrian Buleu, chiar în interiorul localului, până şi-a pierdut cunoştinţa. Corpul victimei a fost târât apoi şi scos afară printr-o fe­reastră, iar Adrian Buleu l-ar fi transportat apoi pe Abel într-o maşină până într-un loc retras din pădurea din Vladimirescu şi a incendiat autoturismul.
De menţionat că în momentul în care a fost invitat la audieri, Adrian Buleu s-a opus, devenind violent. A fost însă imobilizat şi luat pe sus de poliţişti. BMW-ul cu care l-a transportat pe Abel la pădure e, de asemenea, un element important în administrarea probatoriului şi a fost pus sub sechestru de către procuror.
Încă un semn de întrebare este legat tocmai de maşina cu care l-a transportat principalul suspect al crimei pe Abel. Din informaţiile noastre, după ce şi-a incendiat propria maşină în scopul de a muşamaliza orice implicare în dispariţia partenerului său de afaceri, Adrian Buleu a anunţat pompierii că i-a ars maşina. Apoi ar fi dat-o unor ţigani pentru a o comercializa la fier vechi. Se pare că în cele din urmă maşina incendiată a fost găsită de poliţişti într-un centru de colectare a fierului vechi din Timişoara. Mai mult, trebuie spus că anchetatorii au găsit în locul în care a fost incendiat autoturismul cheia de la maşina lui Abel, ceea ce constituie iar un indiciu important.
Fiul lui Abel îi acuză pe asociaţii tatălui său şi de alte crime
La aflarea veştii că asociaţii tatălui său sunt principalii suspecţi ai crimei, Albert Apostol ne-a declarat că „încă de la început am ştiut că sunt vinovaţi. Nu am avut nici un dubiu privind implicarea lor în dispariţia tatălui meu. Sunt convins că aceşti oameni nu se află la prima crimă comisă. Fratele lui Adrian Buleu se lăuda cum, atunci când se afla în închisoare, a omorât un om introducându-i un tub de fixativ în anus până când i-a scos intestinele. Chiar dacă ancheta este pe cale de a se finaliza, ne este frică în continuare de aceşti oameni. El are şapte fraţi, iar toţi sunt psihopaţi. Oameni fără scrupule, fără niciun Dumnezeu. În plus, mai are şi vreo sută de rude. Dacă mâine i s-ar da drumul ar fi în stare să mai omoare pe cineva. Sunt ferm convins că anchetatorii vor mai descoperi şi alte crime comise de aceştia. Am auzit zvonuri că Adrian Buleu ar fi vândut chiar şi o fată în Belgia, pentru prostituţie, cu suma de 8.000 de euro. Avem încredere că tot acest coşmar prin care trece familia mea acum se va finaliza, iar vinovaţii vor plăti. Avem deplină încredere în procuratură, ISU, Parchet, Poliţie, Jandarmerie, avocaţi. De ase­menea, le mulţumesc tuturor pentru toată munca depusă pentru a-l găsi pe tatăl meu“.

  • ion spune:

    Adrian Buleu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si tot ceea ce se publica in acest articol sunt de moment presupuneri ca sa nu vorbim de afirmatiile lui Albert Apostol care este un cunoscut interlop implicat in numeroase afaceri dubiose in Arad

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției