O nouă problemă în oraș este apariția ceții. Aceasta îngreunează de câteva zile vizibilitatea conducătorilor auto și a reușit să pună în dificultate mai mulți șoferi. Din câte se poate observa pe șoselele din Arad, foarte mulți nu țin cont de luminile de ceață, dotare pe care o are fiecare mașină.
Din nefericire, neglijența unora este foarte mare. Pe lângă faptul că uită să aprindă luminile de ceață atunci când vizibilitatea este evident foarte redusă, de multe ori nu pornesc nici măcar luminile de zi. Pretextul folosit de aceștia este acela că „afară e lumină”, deci, evident, nu au nevoie ca farurile să fie aprinse în momentul în care se plimbă pe șoselele de prin oraș.
Astfel, mulți șoferi se arată indignați de faptele celorlalți pentru că se simt nesiguri, mai ales că uneori văd mașinile mult prea din scurt și, cei angajați în depășiri pot avea surprize foarte neplăcute din cauza celor care nu folosesc luminile.
Cu toate acestea, nu toți vor să țină cont de regulile de circulație pentru asemenea condiții meteo și ei devin chiar un pericol public pentru ceilalți participanți la trafic. Mai mult de atât, mulți consideră că luminile de ceață sunt deranjante, dar uită că ele deranjează doar atunci când sunt folosite în momentele nepotrivite. 

 

 

 • Razvan enache spune:

  Daniela, ai scris stirea asta cand ai fost beata sau mahmura?

 • Sofer spune:

  Pe perioada iernii.. Din noiembrie pana în luna martie, farurile faza scurta sunt obligatorii pe timp de zi. (nu am găsit legea, dar știu ca de vreo 2 sau 3 ani e chestia asta).

  Eu personal am învățat la școală de șoferi, indiferent ca e vara, iarna.. Sa îmi aprind farurile pe timp de zi. Si mai ales în oraș. Sa te vadă toată lumea.

 • Marius spune:

  Nu toate masinile au faruri de ceata . Mai documenteazate si apoi scrie o stire .

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției