sistUrmătorul „Miting pentru apărarea vieţii şi sănătăţii” va avea loc duminică, de la ora 16, la Căminul Cultural din satul Andrei Şaguna. La acest miting sunt aşteptaţi locuitorii din Andrei Şaguna, Zimandu Nou, Zimand Cuz, Udviş, dar şi cei din alte localităţi ale judeţului şi chiar ale întregii zone de vest a ţării.

Organizatorii au anunţat deja că, după mitinguri similare la Pecica (unde sunt aşteptaţi şi cei din Turnu), Şofronea (unde sunt aşteptaţi locuitorii din Sânpaul), Dorobanţi (unde sunt aşteptaţi cei din Iratoşu) şi Păuliş, va fi organizat unul şi în municipiul Arad.  Acesta din urmă va avea loc pe 6 aprilie, de la ora 15, în Piaţa Avram Iancu. Simultan cu acest miting din Arad, vor avea loc altele în toate localităţile principale din perimetrul EX-6 Curtici, deci şi la Curtici, Macea sau Dorobanţi etc., dar şi în restul ţării. „Nu peste mult timp vom organiza un miting de protest în toată ţara, inclusiv  în Bihor, Buzău, Pungeşti etc., şi peste hotare…Personal mă voi ocupa de întreg perimetrul EX-6 Curtici, de Arad, de Băile Felix şi de Timişoara. Acesta va fi un miting al românilor de pretutindeni (ni se va alătura şi diaspora) şi se va numi  «Glasul Pământului»”, spune organizatorul Andrei Moţ. „Aici vom înfiinţa şi o asociaţie care va fi înscrisă la Tribunal, Asociaţia Salvăm Câmpia Aradului. Din această asociaţie vor face parte primari, preoţi, domnul Dimitrie Muscă, (directorul Combinatului Agroindustrial din Curtici) şi alţii”, a adăugat Moţ.

Între timp, se continuă strângerea semnăturilor contra exporării şi exploatării gazelor de şist, în prezent fiind deja centralizate peste 11. 000 de semnături destinate exercitării dreptului la iniţiativă legislativă cetăţenească, vizat de articolul 74, al. 1, din Constituţia României.

„Alte manifestări, printre care şi un posibil concert la Timişoara în care toţi cei de pe scenă vor fi îmbrăcaţi în negru, cu sloganul «Nu gazelor de şist!!!» pe piept, sunt puse în discuţie”, susţine Andrei Moţ.

 • A.Pop spune:

  Rugam „Glasul Aradului” sa faca publice pregatirea tehnico – stiintifica precum si studiile de specialitate din domeniul exploatarii de petrol – gaze al d-lui Mot. Nu cumva este un impostor, fara nici o pregatire in domeniu ? Cat despre d-l Musca – un specialist recunoscut in domeniul agricol, a facut cumva (fara sa cunoasca publicul larg ) si studii de specialitate in exploatarile de gaze ?

  • Alege Viata spune:

   Cred că este mai mult decât suficient că atât domnul Moţ cât şi domnul Muscă au studii de specialitate în dragostea de ţară, studii dovedite prin însăşi viaţa lor!
   Este vremea să aibă un cuvânt de spus bărbaţii, români adevăraţi, care în primul rând asta fac: îşi iubesc ţara. De aici încep toate. Şi cele bune şi cele rele.

   • A.Pop spune:

    „Dragostea de tara” = dictatura prostimii ? „Barbatii adevarati” nu trebuie sa fie pregatiti in domeniul in care se pronunta ? Sau, „specialistii reali” nu pot sa aiba dragoste de tara, tara care, este acolo unde este, adica pe ultimul loc in UE ca nivel de trai ? Nu strada trebuie sa hotarasca ce e bine si ce e rau, ci persoanele care au pregatire in domeniu. Nu exclud ca studii de specialitate, fondate, sa dea verdictul ca metoda de exploatare a gazelor de sist sa aiba consecinte negative, dar asta nu e treaba unor persoane care habar nu au despre ce e vorba, dar se pronunta ferm, iau pozitie, sunt „barbati adevarati etc.”. In realitate, acestia ingroasa randurile prostimii manipulabile de diversi indivizi, partide corupte etc.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției