Despre câteva cartiere din Arad se știu lucruri destul de urâte. Unele renumite pentru perioada lor în care au fost pline de oameni „zombie“, pentru oamenii fără adăpost și pentru că acolo se întâmplă cele mai multe lucruri ilegale. Astfel, Boul Roșu și-a făcut deja un renume și din spusele unei femei de 47 de ani, nici Cartierul Alfa nu este unul mai sigur.

Este vorba despre o întâmplare ce a avut loc joi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, și care o are în centrul atenției pe C.C., o arădeancă în vârstă de 47 de ani ce tocmai își făcuse cumpărăturile și se îndrepta spre casă.

Aceasta ne-a povestit că a fost într-un supermarket, în apropiere de strada Mătăsari. În timp ce încă se afla în magazin, ea s-a simțit urmărită de o gașcă de tineri formată din cel puțin patru persoane. Ei se aflau în spatele ei și râdeau, făceau glume și se distrau, lucru care a făcut-o să se simtă ușor inconfortabil crezând că ea este subiectul lor de amuzament. A încercat să se îndepărteze de ei și și-a continuat cumpărăturile. Odată finalizate, femeia a ieșit din magazin și a luat-o pe strada pe care a mai mers de foarte multe ori înainte ca să ajungă direct acasă.

După doar câțiva metri parcurși, C.C. a simțit ca și cum cineva se afla în spatele ei și, ușor speriată, s-a întors să vadă dacă este chiar așa cum crede. Printr-o mișcare scurtă a reușit să vadă un bărbat aflat în spatele ei, dar atât. În clipa imediat următoare ea a fost imobilizată, ținută de gură ca să nu țipe și imobilizată în așa fel încât nu avea cum să o ia la fugă.

Nu a durat mult până să realizeze că este amenințată cu o armă albă, un obiect ascuțit care îi părea a fi un cuțit, unul ținut în dreptul gâtului ei. Dacă până în acel moment a încercat să opună rezistență, când s-a simțit amenințată cu un obiect ascuțit, femeia s-a lăsat mai moale și a încercat să nu facă mișcări bruște care să îl sperie pe atacator și care ar putea duce la ceva mult mai rău.

Ajunși în postura explicată mai devreme, atacatorul a început să ceară bani și aur. Refuzat o dată, el a insistat până în momentul în care femeia i-a arătat că nu are bani, oferindu-i totuși ultimii săi lei, o bancnotă de 5 lei și câteva de un leu. Nefiind tocmai mulțumit de cele primite, bărbatul a cerut tot ce avea de valoare pe mâini, asta însemnând două inele din aur, iar mai apoi s-a interesat și de un posibil lanț, dar fără noroc pentru el deoarece femeia nu avea mai mult de atât la ea.

Odată ce s-a văzut cu aurul în mână, atacatorul a plecat în grabă, fără să lase urme, iar femeia s-a îndreptat spre o casă în curtea căreia a văzut un bărbat. I-a cerut ajutor acestuia, fiind încă speriată de cele întâmplate, mai apoi, îndrumată de bărbat, ea a sunat și la poliție.

Ajunși la fața locului polițiștii au început să caute pe străzile din apropiere și prin locurile pe unde au bănuit că s-ar putea ascunde atacatorul, ca mai apoi să urmeze să ia declarații amănunțite de la victimă și să încerce să îi dea de urmă atacatorului.

Din spusele victimei, momentan nu s-a găsit autorul jafului și nici ea nu și-a găsit inelele prin amanetele din oraș. Am încercat să luam legătura și cu autoritățile pentru a ne asigura că toate acestea chiar au ajuns la urechile lor și că există cu adevărat o declarație făcută de victimă. Astfel am aflat că ,,Victimei i-au fost sustrase două inele și suma de 10 lei din portofel. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta. Polițiștii continuă cercetările pentru tâlhărie, existând persoane bănuite în acest cazˮ, a declarat Claudia Iuga, Purtătorul de Cuvânt IPJ Arad.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției