Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr din Pakistan care a încercat să iasă din România folosindu-se de un document de identitate bulgăresc fals, pe care
l-a cumpărat cu 4.000 euro.  Duminică, 01.10.2017, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cu trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta, o persoană care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de fond şi formă ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean pakistanez,  Khan S., în vârstă de 27 de ani, solicitant de azil în România. În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că documentul prezentat îl are de la o persoană necunoscută, contra sumei de 4.000 euro şi a recurs la această metodă pentru că nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, dorind să ajungă în Franţa.
(C.G.)

Recomandările redacției