icimMeciul pentru medalia de bronz a Cupei României a început într-o notă de echilibru perfect. Pe parcursul primului sfert nici una dintre formaţii nu a reuşit să se desprindă decisiv, în condiţiile unor erori copilăreşti de ambele părţi. Totul s-a rupt după patru minute din sfertul secund. 23-20 în minutul 12 a fost ultima oară când Sepsi avea să conducă pe tabela de marcaj. Brosovszky, cu o triplă, apoi La Plante, Givens şi Risper, aveau să răstoarne tabela, 23-34 (minutul 16).
De aici încolo jocul a curs lin în favoarea trupei lui Dan Moraru și a Cristinei Ciocan. Mai puţine erori, mai multă consistenţă pe apărare, iar la pauza mare Univ Goldiş ICIM avea un avantaj liniştitor, 44-28. Dacă în semifinale după odihnă a urmat dezastrul pentru arădence, de data aceasta istoria nu s-a mai repetat. Cu mult calm, tact, şi inteligenţă arădencele aveau să îşi conserve avantajul, şi datorită faptului că Sepsi nu este Târgovişte. Iar acest lucru a permis băncii tehnice să utilzeze tot ce a avut la dispoziţie.
Excelentă evoluţia lui Givens, Brosovszky şi LaPlante, extrem de util jocul lui Risper. Cât despre Sepsi – o dezamăgire faţă de ceea ce a arătat în sezonul regulat. Rămâne o victorie, până la urmă, de moral, în urma căreia e şi mai regretabil că nu s-a putut mai mult. Universitatea Goldiş ICIM rămâne cu medalia de bronz a unei competiţii din care spera mai mult. Dacă lucrurile se pun la punct (atât financiar, cât şi al atmosferei cam încordate din cadrul echipei) atunci mai putem spera că în play-off se poate mai mult decât un simplu loc pe podium.
„Un meci echilibrat în primul sfert, dar apoi am avut un sfert secund excepţional, şi după aceea meciul a curs exact cum trebuia. Dacă însă era un adversar mai tare, exemplu Târgovişte, diferenţa de la pauză nu asigura victoria. În general se simte lipsa celor două jucătoare accidentate, pentru că stăm la oara actuală în doar șase baschetbaliste. Din acest punct de vedere va fi un play-off foarte-foarte greu“, a analizat antrenorul Dan Moraru, care nu s-a ferit să comenteze nici discuțiile referitoare la demisia (demiterea) sa: „Din sepembrie mi-am depus demisia în alb la conducerea clubului, şi tot aşteptăm să vină cineva să preia prerogativele. Dar cine să vină la situaţia în care suntem noi acum?”
Arad: Givens 21 (3×3), LaPlante 14, Brosovszky 14 (3×3), Risper 9 (1×3), Mercea 6, Wirth 2, Bartee 2. Au mai jucat: Crăciun, Ciocan, Moraru.
Sepsi: Ivanovic 18 (4×3), Wampler 17 (3×3), Bailey 7 (1×3), Dincă 7 (1×3), Rhoads 4. Au mai jucat: Sinka, Kajdacsi, Valentine.

Recomandările redacției