parcul2Parcul Natural Lunca Mureşului a beneficiat de fonduri europene pentru a face aria protejată mai atractivă arădenilor şi nu numai.
Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului a prezentat proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii necesare sensibilizării şi conştientizării populaţiei în Parcul Natural Lunca Mureşului”. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul fondurilor provenind din partea Guvernului României.
În cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013, proiectul s-a derulat în perioada 2011-2013. Acesta a beneficiat de o investiţie de 1.000.000 de lei, fiind al doilea proiect mare din fonduri europene finalizat cu succes în această arie protejată. Primul a fost proiectul PHARE de Cooperare Transfrontalieră implementat între anii 2002-2007, de asemenea încheiat cu succes.
„Prin acest proiect, am dorit să ne apropiem mai mult de oameni, şi să-i îndemnăm pe locuitorii zonei să-i ajute pe turişti să înţeleagă parcul şi să aibă toate informaţiile necesare pentru a-l cunoaşte”, a declarat Directorul Parcului Lunca Mureşului, Paul Hac. Proiectul a fost, aşadar, direcţionat către comunităţile locale, dar şi către turişti. „Procesul de licitare și de rulare al fondurilor a fost foarte greu, dar am reuşit să depăşim obstacolele și să finalizăm proiectul”, a menţionat Paul Hac.
Cu aceste amenajări, parcul se doreşte a fi o mare atracţie pentru copii, adolescenţi, şi nu numai. Directorii parcului şi-au propus să-l facă mai interactiv si mult mai plăcut pentru ceilalţi. În acelaşi timp, proiectul a dezvoltat un grad mai mare de conştientizare a vizitatorilor şi o mai puternică sensibilizare a celor ce vin în interiorul parcurilor.
În data de 30 martie, în Parcul Lunca Mureşului va avea loc un concurs de biciclete. Cei doritori să participe, sunt aşteptaţi la faţa locului.
Claudia Gavra

  • aradean spune:

    Dar ce se intampla cu teritoriul din jurul fostei fabrici de caramizi, inclusiv lacurile Homocul ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției