pasaje 1Deputatul PD-L Eusebiu Pistru a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că banii cuprinşi în bugetul pentru 2013 destinaţi celor două pasaje de la ieşirea din municipiul Arad spre Şiria, sunt de fapt doar datoriile din cursul anului trecut. Pistru susţine că în bugetul din acest an nu sunt cuprinşi bani pentru continuarea investiţiilor. „Am văzut în presă că parlamentarii USL se laudă că au adus bani pentru cele două pasaje. Lucrul este fals. Eu am depus patru amendamente la Legea Bugetului care vizează cele două pasaje. Două dintre amendamente vizează finanţarea pentru continuarea lucrărilor, iar celelalte două pentru plata datoriilor. Într-unul dintre acestea apare suma de 1.837.000 de lei şi reprezintă obligaţiile de plată pentru 2012. În anexa de la ministerul domnului Şova, la pagina 93 apare suma de 1.837.000 de lei, însă reprezintă datoriile acumulate. Am văzut estimările CNADNR pentru 2014, 2015 şi 2016 şi nu este trecut niciun leu pentru aceste obiective”, a declarat Eusebiu Pistru.

pasaje 2Deputatul USL Arad Flavius Măduţa a reacţionat faţă de afirmaţiile făcute de parlamentarul PD-L, Eusebiu Pistru. „Am avut mai multe discuţii pe tema celor două pasaje, inclusiv cu primul ministru Victor Ponta şi cu ministrul Dan Şova. Ambii m-au asigurat că sunt alocate fonduri pentru finalizarea celor două pa­saje de pe centura Aradului. Investiţiile sunt prevăzute şi în bugetul CNADNR. Eusebiu Pistru, fost secretar de stat în Guvernul PD-L, spune însă un lucru interesant, pe care el şi colegii lui l-au ascuns până acum: la pasaje s-a lucrat pe datorie. Arădenii trebuie să ştie că guvernele Boc şi Ungureanu au tăiat fondurile pentru cele două pasaje, anul trecut. În aceste condiţii, ar fi potrivit ca parlamentarii PD-L să lase capul în pământ când vine vorba despre pasaje. Au lăsat în urma lor o situaţie foarte încurcată, pe care noi trebuie să o descurcăm acum, şi o vom face. Este tipic pentru PD-L să lanseze proiecte pe hârtie, fără să aibă o susţinere bugetară, aşa cum au procedat în cazul PNDI. Este un tip de politică mincinoasă, care pe mine nu mă caracteri­zează”,  a spus Flavius Măduţa.

 • BOMBA spune:

  MINTI PISTRULE !!!!!!!Tot asa cum ai mintit si cu taierile de fonduri de catre Ponta. Fondurile au fost taiate de boloBOC si de alifie-Ungureanu!! Cit de neobrazati puteti sa fiti?

 • Adi spune:

  Eu in locul matale m-as ascunde dupa boscheti si nu as mai ciripi nimic.Chiar nu ai nici o vina pt. felul in care s-a facut autostrada Arad-Timisoara si la care si acum se lucreaza si se repara, sau la situatia soselei Arad-Nadlac.Se vede ca cineva a fost prea ocupat cu „traseele”.

 • BATALIA PENTRU MALAI spune:

  Nici unul din voi nu are dreptate,fabulati….adevarul este la mijloc si din nefericire este foarte trist!

 • A.Pop spune:

  D-lui razvan Cretu: ca adevarul sa iasa la lumina, cereti un raspuns in scris, in numele ziarului, un punct de vedere oficial de la CNADNR, in privinta termenului de predare „la cheie” al celor doua pasaje. NU prezinta interes daca PDL sau USL au taiat fondurile, ci acela ca in 2013 sa se finalizeze cele doua pasaje. Avand raspunsul oficial, se va vedea cine minte, chiar daca acest aspect este pe planul doi, in prim-plan fiind necesitatea stringenta a finalizarii pasajelor.

 • raed spune:

  mari mincinosi astia din USL,circulam aproape zilnic pe langa unul dintre pasaje si lucrarile au fost oprite exact cand au venit ei la guvernare,adica de prim mai 2012 nu s- a mai lucrat la pasajul peste calea ferata Oradea si Sofronea,asa ca indiferent cum se justifica USL istii lucrarile sunt blocate de Guvernul USL….(poporu a ales asa)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției