psdDeputaţii USL Arad Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, împreună cu prefectul Cosmin Pribac, au continuat seria consultărilor cu mediul de afaceri arădean, mediate de asociaţia patronală UGIR. Ei s-au întâlnit cu Gheorghe Maxinan şi Sorin Henţ, reprezentanţii Tehnodomus, una dintre firmele de construcţii importante din Arad.
Întreprinzătorii arădeni consideră că legislaţia trebuie înbunătăţită pentru a împiedica pe cât posibil concurenţa neloială la licitaţii şi ar trebui reduse termenele pentru organizarea unor licitaţii (uneori, procedurile durează mai mult de un an). În acelaşi timp, ei consideră că autorităţile trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de cei care susţin cu adevărat bugetul de stat.
„Am discutat pe marginea pro­blemelor cu care se confruntă mediul de afaceri arădean, într-o formulă care să permită identificarea unor soluţii pentru relansarea economiei şi crearea de noi locuri de muncă. Este nevoie constant de un astfel de dialog. Cred că distanţe care a existat între mediul de afaceri şi clasa politică este generată şi de faptul că în politică, în funcţii importante, au ajuns adeseori oameni care nu au condus niciodată o firmă şi nu înţeleg problemele cu care se confruntă cei care generează creştere economică”, a spus deputatul Flavius Măduţa.
La rândul său Dorel Căprar apreciază utilitatea acestor discuţii pe care doreşte să le continue şi pe viitor. „Astfel de întâlniri consultări sunt utile, dorim să menţinem un dialog permanent cu întreprinzătorii privaţi şi cu patronatele. În urma acestui dialog, se vor desprinde soluţii concrete pentru a sprijini mediul de afaceri. Este clar că oamenii vor trăi mai bine atunci când mediul economic va deveni competitiv, când vom avea suficiente locuri de muncă şi vor fi îndeplinite condiţiile pentru majorarea salariilor. Împreună cu oamenii de afaceri oneşti, vom putea îmbunătăţi şi eficienţa cheltuirii banilor publici, vom putea opri cheltuielile exagerate, vom elimina lucrările de proastă calitate executate la preţuri foarte mari” a declarat deputatul Dorel Căprar.

  • marcel spune:

    Ma bucur ca cei doi deputati sunt implicati in astfel de discutii necesare de altfel pentru bunul mers al tarii ar trebui ca toti deputatii sa faca aceste lucruri

  • marius spune:

    Felicitari celor doi deputati pentru implicarea in rezolvarea problemelor economice si sociale.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției