Să lăsăm puțin la o parte cozile infernale la care vor fi supuși în continuare transportatorii români în punctele de trecere ale frontierei, sumele exorbitante de bani care se vor pierde din această cauză, pierderile întreprinderilor mici și mijlocii, zdruncinarea turismului și a comerțului din cauza alimentelor perisabile care nu pot fi exportate sau importate din cauza timpilor uriași pierduți la frontieră și una peste alta, o Românie în afara spațiului Schengen presupune o scădere a atractivității ca destinație de investiții, afectând direct percepția marilor companii despre țara noastră, dar, după cum spuneam, să le lăsăm pe toate astea și să trecem la lucruri serioase…

Când ești obișnuit cu ceva de zeci de ani de zile, atât de obișnuit încât i-a intrat românului în vene, în pori și în toată ființa sa și ți se ia cu de-a sila, brusc și nemilos, devii frustrat. Îți pierzi echilibrul interior, devii confuz și riscul de a intra în depresie apăsătoare este iminent.

Cui mai dăm noi șpăgi, dacă închidem vămile? Ce farmec mai are să treci dintr-o țară într-alta fără să te cauți prin buzunare? Aceste temple de binefacere pentru vameșii noștri români…

Unde se vor mai ridica osanale și imnuri de proslăvire pentru locurile care au generat câștiguri de sute de milioane de lei vechi, mașini, apartamente și chiar vile, câștigate ÎNTR-O SINGURĂ TURĂ!!!

Austriecii au fost singurii care s-au gândit la asta, la echilibrul nostru și ne-au lăsat să păstrăm active punctele de trecere ale frontierei.

Aradul are două la Nădlac și câte un punct de trecere la Vărșand, Turnu și Curtici (feroviar). În total, conform reprezentanților Inspectoratului Teritorial, aceste puncte de frontieră numără 400 de angajați. Desigur, mă gândesc că „veniturile“ din trecut s-au diminuat semnificativ, însă ceva, ceva…

În concluzie, danke Austria!

Heil, führer Karl! Halal, Iohannus! Halal, Ciucă! Halal, Ciocolacu! Halal, halal, lua-v-ar (nu-l învocăm, că-i post)… pe toți!

  • Pavels spune:

    Nota 10 cu felicitări pt. articol ! Poate mai trebuia amintit că austriecii sunt cei care au dat exemple în istorie iar acum recent dacă au văzut că nu li se dă totul , atunci ”halt” !

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției