pensionariMai multe nemulţumiri şi doleanţe ale vârstnicilor arădeni vor fi făcute auzite prin reprezentanţii Ligii Jude­ţene a Pensionarilor. Aceştia vor cere parlamentarilor arădeni sprijin pentru promovarea mai multor proiecte, la nivel central.
La finalul lunii trecute, reprezentanţii Ligii Judeţene şi Filialei Municipale a Pensionarilor au participa la o întrunire a organizaţiilor din ţară. Este vorba de lucrările Plenului Naţional al Persoanelor Vârstnice. La această întrunire au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
La această întrunire, s-au discutat mai multe subiecte de interes pentru vârstnici, una din teme fiind introdu­cerea unor facilităţi fiscale pentru pensionarii care vor să muncească, precum şi pentru angajatorii acestora. Înfiinţarea unor cămine pentru persoanele aflate la vârsta a treia şi facilitarea accesului la servicii medicale gratuite au fost alte doleanţe prezentate de organizaţia de pensionari. „Au fost mai multe puncte care au constituit solicitări ale noastre, întrucât la întrunire au fost prezenţi reprezen- tanţi ai Ministerului Muncii. Ne-am exprimat punctul de vedere vizavi de crearea unor cămine pentru vârstnicii care nu se mai pot gos­podări, precum şi vizavi de introdu­cerea unor facilităţi fiscale, pen­- tru pensionarii care mai întreprind activităţi. De asemenea, am promovat introducerea unui act normativ pentru acordarea de îngrijire la domiciliu, în cazul vârstnicilor dependenţi. Avem mai multe doleanţe pe care intenţionăm să le prezentăm parlamentarilor arădeni, la o întâlnire ce va fi organizată luna aceasta“, a susţinut Costică Corodescu, preşedintele Ligii Judeţene a Pensiona­rilor Arad.
Tot spre finalul lunii trecute, Liga Pensionarilor a participat la şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Pensionarilor din România. Reprezentanţii LJP au prezentat aici bilanţul activităţii şi situaţia celor 57 de filiale care au peste 60.000 de membri.
Sandra Stoler

  • PENSIONARII FRAIERI spune:

    Domnilor batranei pensionisti,de ce nu ati protestat atunci cand onor guvernul a majorat taxele si impozitele locale [calcul: 4 ani X 4% rata inflatiei=16%],iar vis a vis de faptul ca pensiile fusesera inghetate 3,5 ani si trebuiau majorate cu 3,5x 4%=14% si nu 4%,ati tacut ca pestii din Mures! Va place acum ca urmeaza in continuare majorari la curentul electric si gaze si o sa fiti pusi in situatia sa muriti de foame sau de imposibilitatea de a va cumpara medicamente??!! Daca da,va meritati soarta…..

  • A.Pop spune:

    Ca „pensionar fraier” trebuie sa recunosc faptul ca mi-ar placea si mie mai multe facilitati. Dar, daca nu exista intrari suficiente la buget, de unde ?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției