carutaJandarmii din cadrul Postului de Ordine Publică Moneasa, în cooperare cu inginerii din cadrul Ocolului Silvic Codrii Zărandului Sebiş, au organizat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale şi furturilor de arbori, în zona locali­tăţilor Prunişor şi Sebiş din judeţul Arad.
„Pe timpul unei astfel de acţiuni, în pădurea din apropierea localităţii Prunişor, au fost depistate în flagrant două persoane, Dumitru H. şi Ilie V., în timp ce transportau un arbore de esenţă cer. Cele două persoane au recunoscut că au tăiat şi sustras lemnul din pădurea aflată în administrarea Ocolului Silvic Codrii Zărandului Sebiş”, a precizat maior Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al IJJ Arad.
Jandarmii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, cei doi bărbaţi fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de tăierea fără drept de arbori din vegetaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional şi furt de arbori care au fost tăiaţi din ve­getaţia forestieră pe terenuri din afara fondului forestier naţional.
Lemnul tăiat, în volum de 1,780 metri cubi, a fost ridicat în vederea confiscării.

  • dinu spune:

    De Palcu de ce nu zice numeni nimic?El a taiat sute de arbori intre Sebis si Prunisor si nu l-am vazut nici pe el nici oamenii lui prin ziare.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției