prefectPrefectura caută soluţii pentru şcoala „Mihai Eminescu“, în timp ce municipalitatea nu oferă niciun suport. Cosmin Pribac, prefectul Judeţului Arad, a participat, miercuri, la o şedinţă a Comitetului de părinţi din cadrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Întrevederea dintre prefect părinţi şi cadrele didactice a fost stabilită în urmă cu o săptămână în cadrul discuţiei ce a avut loc la sediul Prefecturii, cu privire  la relocarea şcolii.
La şedinţă au mai fost prezenţi primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu. Cu toate că problema a fost îndelung discutată, municipalitatea nu a susţi­nut demersurile pentru găsirea unei soluţii pentru unitatea şcolară. Deşi a promis susţinere în problema Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu“, primarul Gheorghe Falcă nu a făcut nimic în acest sens.
Săptămâna trecută, prefectul a dat părinţilor şi profesorilor, copii după do­cumentaţia existentă între Primăria Municipiului Arad şi Instituţia Prefectului. Astfel, participanţii au putut vedea dovezi scrise cu privire la sprijinul pentru găsirea unui spaţiu adecvat unde să funcţioneze pe viitor Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu».
„În cadrul acestei întâlniri, domnul primar Gheorghe Falcă a fost  de-acord să ofere Instituţiei Pre­fectu­lui actele necesare pentru re­dactarea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind trecerea imobilului din strada Mărăşeşti numărul 18-20 – sediul Poliţiei de Frontieră, în patrimoniul municipalităţii cu destinaţia de sediu pentru Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu». O echipă formată din jurişti ai Instituţiei Prefectului a fost, ieri, în Primărie cu scopul de a ajuta la elaborarea unei documentaţii corecte care să susţină Proiectul de Hotă­râre de Guvern.  Din păcate, colegii mei au descoperit că Primăria Municipiului nu a făcut niciun demers aprofundat privind redactarea docu­mentelor care să argumenteze ne­cesitatea transferului clădirii către municipalitate“, a susţinut prefectul Cosmin Pribac.
Prefectura continuă demersurile independent
Prefectul a mai spus că opţiunea părinţilor şi a cadrelor didactice de la Şcoala „Mihai Eminescu“ rămâne pentru clădirea Poliţiei de Frontieră. În aceste condiţii, Prefectura va continua demersurile pentru obţinerea şi întocmirea documentelor necesare în mod independent. „Atrag însă atenţia asupra faptului că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, administratorul imobilului de pe stra­da Mărăşeşti, a transmis la 1 august 2012 în scris Primăriei Municipiului Arad  faptul că nu este de acord cu relocarea Serviciului Poliţiei de Frontieră Arad. Primarul Gheorghe Falcă a avansat, ieri, propunerea ca Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră să se mute în fosta clădire a Inspectoratului de Jandarmi din zona Aeroportului Internaţional Arad. Aşteptăm Hotărârea de Consiliu Local cu privire la această pro­punere, hotărâre pe care să o anexăm la Proiectul Hotărârii de Guvern în conformitate cu dispoziţiile Legii 24/2000 care prevede specificarea unor soluţii legislative pentru situaţii tranzitorii“, a conchis prefectul. Odată întocmită documentaţia va putea fi înaintat spre avizare un Proiect de ho­tărâre, Ministerului Afacerilor Interne.
Primarul contraatacă
Vădit iritat de luarea de poziţie exprimată de Prefectură, primarul Gheor­ghe Falcă a ţinut să demonstreze, în ceasul al doisprezecelea, că municipa­litatea „şi-a făcut temele” în problema relocării Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” în disputata locaţie de pe strada Mărăşeşti, precum şi în privinţa mutării Serviciului Poliţiei de Frontieră  în fosta clădire a Inspectoratului de Jandarmi de pe strada Bodrogului. O întâlnire-fulger cu reprezentanţii mass-media a fost convocată, ieri, la orele după-amiezei, în biroul oval al edilului-şef. După ce a ţinut să precizeze că „Prefectura aruncă mâţa moartă către Primărie” sau că „Părinţii elevilor au putut observa lipsa de interes a Prefecturii”, primarul Gheorghe Falcă a înmânat actele necesare reprezentanţilor Prefecturii care au contribuit la întocmirea documentaţiei necesare susţinerii Proiectului de Hotărâre de Guvern. Printre acestea s-a numărat şi  proiectul de hotărâre privind administrarea de către Ministerului Afacerilor Interne a clădirii de pe strada Bodrogului.
La final, Falcă a anunţat că, astfel,  Pri­măria transferă Prefecturii întreaga    responsabilitate în privinţa relocării şcolii şi Poliţiei de Frontieră.
Sandra Stoler
Monica Tulcan

 • Oana spune:

  Falca e un gunoi

 • Dan Cristi spune:

  Domnule Presect da-i un cartonas rosu lui falca…

 • DAN spune:

  DIN CATE VEDETI FALCA FACE CE VREA IN ORASUL NOSTRU
  POATE DATA VIITOARE ESTE INVATATURA DE MINTE PENTRU NOI SA NUL MAI VOTAM
  ESTE UN ECSCROC
  NORMAL CACI AFACEREA DIN GALERIA MALL CHIAR SI MALL-UL AR DA FALIMENT DACA DUMNEALUI LASA SA PLECE POLITIA,
  SA NU CREDETI CA ESTE CURIOS DE SCOALA!
  SCOPUL LUI ESTE SA NU MUTE POLITIA DIN MALL!!!
  AICI TREBE CONTACTATE PERSOANE CU FUNCTII GEN „DNA” SAU CEI CARE SE OCUPA CU „ASTIA” POLITICIENII CARE AU INTERESE PERSONALE NUMA ASA PUTEM SAL OPRIM PE FALCA
  CAT BASE E LA PUTERE NUI FACE NIMENI NIMIKA.
  SPER CA ARADUL ISI DESCHIDE OCHII SI VEDE CE FEL DE OM AM ALES CA PRIMAR…

 • Adi spune:

  Pe Aradon primarul Falca are un articol comandat in care el intreaba,el raspunde el isi lauda realizarile.Am facut un comentariu in care am spus ca cea mai mare realizare a sa a fost ca a pus pe butuci strandul aradean ceea ce parea la un momet dat imposibil mai ales ca a si investit 15 mil de euro in el.Normal ca mesajul a fost sters la scurt timp.

 • DAN spune:

  si platim parcari cand mergem si stau masiinile in soare…si pe parcarea de vis a vis de riviera a pus taxe,
  era posibil sa avem parcare gratuita unde sa construit cladirea accea etajata langa la mouche dar gheorghe falca a facut si acolo tot posibilul sa nu avem…de ce sa nu incaseze primaria si banii pentru parcare?!pai nu?din cate vedeti aradeni isi face de cap,
  trebuie sa punem piciorul in prag!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției