vanatori1Reclamații pe adresa Inspectoratului Județean de Poliție, amenințări adresate unor vânători din Frumușeni și injurii grave aduse contestatarilor omului de afaceri Viorel Lazăr, între altele președinte al Asociației de Vânătoare „Lazăr Hunting”.
Situație explozivă în sânul Asocia­ției de Vânătoare „Lazăr Hunting” după ce președintele acesteia, Viorel Lazăr, cel care administrează, totodată, combinatul arădean de prelucrare a cărnii SC Lazăr&Sőhne SRL și L&A Fleische le-a declarat război vânătorilor semnatari ai convocatorului pentru o nouă Adunare Generală a Acționarilor. Conducerea asociației fusese acuzată de vânătorii membri în AGA după ce, la sfârșitul lunii trecute, Viorel Lazăr ar fi convocat în mod nestatutar Adunarea. Fără a recunoaște apartenența și dreptul de vot al celor circa 150 de vânători membri cotizanți în AGA a asociației „Lazăr Hunting”, președintele a pornit la atac împotriva celor care au cutezat să îl înfrunte. Nu a făcut-o de unul singur, ci i-a implicat și pe apropiații săi, aduși în firmă în urma debarcării „pe ușa din dos” a angajaților catalogați de conducere drept incomozi, în conflictul deschis iscat în interiorul asociației.
Faptul semnalat IPJ nu e de natură penală
O plângere, despre care președintelui „Lazăr Hunting” i-ar fi plăcut să creadă că va fi de natură penală, a fost deja depusă pe adresa IPJ împotriva contestatarilor acestuia, respectiv împotriva membrilor vânători care au semnat covocatorul pentru o nouă șe­dină a AGA. Cel care a fost „băgat la înaintare” în acest demers e nimeni altul decât Ioan Gligor, cel care i-a luat locul în firmă lui Lazăr Loghin, șeful pazei pus pe liber în mod abuziv de Viorel Lazăr. De menționat că președintele asociației „Lazăr Hunting” nu recunoaște calitatea de membru cu drept de vot în Adunarea Generală decât în cazul a patru persoane, dintre care trei sunt el însuși și cei doi fii ai săi. De parcă reclamația depusă la Poliție împotriva contestatarilor președintelui „Lazăr Hunting” nu ar fi fost suficientă, Viorel Lazăr i-a convocat pe vânătorii din Frumușeni într-o ședință presărată cu amenințări și dublată de injurii la adresa fostului șef al pazei sau a celorlalți contestatari ai săi. Revenind la plângerea adresată IPJ de Viorel Lazăr, prin intermediul lui Ioan Gligor, trebuie spus că documentul a fost înregistrat de Poliție, însă nu așa cum ar fi dorit președintele asociației de vânătoare. Surse din interiorul IPJ admit că această plângere le-a fost înaintată, însă atrag atenția asupra aspectului pur procedural al documentului. Mai mult decât atât, aceleași surse arată că aspectele cuprinse în plângerea depusă de noul șef al pazei, respectiv „convocarea ilegală a AGA” nu reprezintă un fapt penal, soluționarea lor neintrând în sfera competențelor Poliției.
Președintele și-a bălăcărit opozanții în fața vânătorilor
Cea dintâi „victimă” a violențelor verbale de care președintele Viorel Lazăr s-a ajutat în cea mai recentă confruntare cu vânătorii din Frumușeni a fost însuși fostul șef al pazei. Despre Lazăr Loghin, președintele asociației de vânătoare Lazăr Hunting a pretins că: „este îngust la minte (…) mintea lui fiind atât de îngustată încât să poată fi coordonat de alte persoane”. Mai mult decât atât, Viorel Lazăr a admis, în fața vânătorilor, că obișnuiește să plătească „la negru” angajații. Referindu-se la același Lazăr Loghin, care i-a sesizat inclusiv pe inspectorii ITM în legătură cu obiceiul directoarei SC Lazăr&Sőhne SRL, Amelia Rus, de a semna în fals fluturașii de salarii ai angajaților, Viorel Lazăr i-a informat pe vânători că: „pe lângă salarul care l-o primit de la noi de la firmă i-am mai dat şi extra în mână”. Nu a scăpat de invectivele președintelui nici fostul director al asociației, despre care Viorel Lazăr a anunțat că: „ori e tâmpit, ori prost, ori se face”, acuzându-l mai apoi : „acum vrea invers. Vânătorii nu au drept de vot, nici de a numi sau a fi numiți. Cred că are probleme cu capul”.
A cerut vânătorilor 30.000 de euro pentru dreptul de vot
Dincolo de acest aspect, pe parcursul întrevederii de circa o oră cu vânătorii din Frumușeni Viorel Lazăr a anunțat oficial că statutul de asociat cu drept de vot în AGA a „Lazăr Hunting” poate fi procurat numai în schimbul sumei de 20.000- 30.000 de euro. În zadar au încercat vânătorii să îi enumere președintelui nemulțumirile lor precum „militarizarea” instituită de Viorel Lazăr pe fondurile de vânătoare gestionate de „Lazăr Hunting” sau interdicția de a beneficia de cantități modice de vânat. În ciuda faptului că aceștia au admis că se numără printre cei 34 de semnatari ai convocatorului AGA care l-a înfuriat pe președinte, Lazăr s-a mărginit să îi informeze: „Eu nu v-am promis nimic!” . Pentru ca vânătorii să nu mai aibă nici un fel de dubii în privința atitudinii sale, președintele i-a informat: „chiar dacă toți vânătorii vin cu pancarte pe care să scrie «Jos Lazăr», tot nu îmi pot face nimic! Nu îmi e frică de nimic!”
Convocatorul AGA este legal
Fără a comenta injuriile aduse la adresa sa de Viorel Lazăr, fostul șef al pazei a anunțat că s-a adresat deja instanțelor de judecată în problema concedierii sale abuzive și a încercat să aducă lămuriri în privința situației conflictuale generate de divergențele dintre președinte și vânătorii care au semnat convocatorul AGA. „Conform legislației în vigoare și statutului asociațiilor și fundațiilor, o cincime din membrii pot convoca AGA. Participarea vânătorilor în AGA este prevăzută prin lege, chiar dacă preșe­- dintele asociației a și anunțat că nu are nevoie de vânători, că vrea să fie ca în Germania. Conform Legii numărul 407 din 2006, pe fiecare fond de vânătoare asociația trebuie să dețină 50 la sută din numărul maxim de membrii vânători admiși pe un fond de vânătoare. Or, Viorel Lazăr subliniază că toți ceilalți nu sunt membrii în asociație și mai spune că aceia care vor să devină membrii cu drept de vot trebuie să-i plătească 30.000 de euro”, a explicat Lazăr Loghin. Fostul șef al pazei i-a mai sfătuit pe vânătorii asociației „Lazăr Hunting” să nu renunțe la convocarea AGA, având în vedere că președintele Viorel Lazăr nu le reprezintă interesele.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției