pergola  Reprezentanţii asociaţiei  „Arad kilometrul 0” au organizat, ieri, o confe­rinţă de presă în care au continuat seria dezvăluirilor legate de cheltuielile exorbitante pe care la face Primăria condusă de Gheorghe Falcă. Este vorba despre achiziţionarea mobilierului stradal din Parcul Pădurice. De asemenea, reprezentanţii asociaţiei au arătat şi faptul că una dintre firmele abonate la banii publici, anume SC Paniprod H@R, despre care săptămâna trecută au apărut alte anchete de presă, are legătură cu mobilierul stra­dal de aici. „Dacă în cazul mobilie­rului stradal amplasat pe strada Mețianu am constatat că el a fost achiziționat printr-un intermediar de la producătorul italian Metalco la prețuri uluitoare de peste opt mii de euro banca și 850 euro coșul de gunoi, în Pădurice tot mobilierul stradal (bănci, coșuri gunoi și pergole) este produs de o firmă ro­mânească (din judeţul Arad), SC PANIPROD H@R SRL, societate comercială care este abonată la bugetul local Arad de foarte mulți ani. Coșurile de gunoi fabricate de societatea arădeană parcă sunt copii fidele ale celor produse în Italia (materialele folosite la cele autohtone firește sunt net infe­ri- oare), dar prețul este amețitor: 670 euro bucata”, spune Virgil Florea, vicepreşedinte al asociaţiei „Arad kilometrul 0”.
pergola1Preţuri ameţitoare
Sumele plătite de administraţia condusă de Gheorghe Falcă pentru piesele de mobilier stradal din parcul de la Pădurice sunt ameţitoare, deşi sunt mai mici decât cele plătite pentru amenajarea de pe strada Meţianu.
Concret, pentru două pergole (schelet din lemn de culoare albă) s-a plătit nu mai puţin de  67.962,81 lei, adică 16.181,62 euro deci puţin peste opt mii de euro pentru o bucată. O cișmea Thea Inox a costat patru mii de euro, un ceas stradal tip Lucerne nu mai puţin de 9.500 de euro, 91 de bănci tip Majestic, cu lemn pin autoclavat  au costat  91 de mii de euro. Pentru patru suporturi de biciclete CICLOS  s-au plătit 2.800 de euro, iar pentru un  coș de gunoi tip Eclisse, cu lemn de pin autoclavat s-au plătit 670 euro, fiind comandate 71 de bucăţi.
Şi reprezentanţii USL Arad s-au arătat şocaţi de preţurile de achiziţie folosite de Gheorghe Falcă şi condamnă risipirea banilor. Consilierul municipal Gheorghe Ghilinţă spune că preţurile plătite de administraţia locală pentru achiziţionarea mobilierului stradal sunt supradimensionate. „Preţurile pe care domnul Gheorghe Falcă le practică pentru achiziţia mobilierului stradal sunt supradimensionate pentru ceea ce înseamnă piaţa europeană, darămite pentru cea arădeană. Eu unul, dar şi colegii mei consilieri din USL am cerut în repetate rânduri explicaţii pentru asemenea situaţii, însă de fiecare dată ni s-a răspuns că aşa a cerut expertul sau că asociatielicitaţia a fost corectă. Cred că până ce nu va interveni cineva să îl ia la întrebări pe domnul Falcă despre aceste achiziţii, nu se va opri şi va continua în acest fel şi cu asemenea preţuri aberante. Chiar studiam într-o revistă de specialitate şi vedeam că preţurile pentru o bancă de exemplu sunt între o sută şi două sute de euro, nici într-un caz de o mie de euro sau de 8.500 de euro cum a fost cazul la cele de pe strada Meţianu. Mi se pare că este o atitudine de dispreţ faţă de arădeni”, ne-a declarat Gheorghe Ghilinţă, consilier municipal USL.

  • sifonel spune:

    Haideti in Micalaca in spatele blocurilor 209-210,unde intr-un spatiu de 20m patrati ai mobilier cat pentru 200!

  • aradean nemultumit spune:

    Daca tot vorbim de investitiiile facute in parcul de la Padurice,alaturi, la 100 m,intr-un contrast izbitor, se afla asa zisa casa a artistilor plastici,o ruina invadata de gunoaie, pe care nimeni de la primarie nu o obsearvà.N-ar trebui investit mai mult decat un camion care sà transporte gunoiul din jur.

  • Aradean spune:

    IN BANCI SI IN PARCURI SUNT BANII DUMNEAVOATRA!!!!!!!!! COMISIOANELE GRASE SUNT DOAR LA EI, HOTIII!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției