tarnovaPrimarul comunei Tîrnova, liberalul Florin Farcaşiu, este acuzat de către adversarii săi politici din PD-L şi colegii din USL că vrea să dizolve consiliul local.
Un adevărat scandal a avut loc ieri, în sala Căminului Cultural Tîrnova. Primarul a organizat o întâlnire cetăţenească în care şi-a prezentat raportul de activitate, iar ulterior avea să fie convocată o şedinţă de consiliu local, în acelaşi loc. În faţa unei săli pline de localnici, Florin Farcaşiu şi-a prezentat activitatea, iar după aceea, când să înceapă şedinţa Consiliului Local, acesta, împreună cu consilierii PNL a părăsit sala în care trebuia să aibă loc şedinţa. Structura Consiliului Local Tîrnova este următoarea: şapte consilieri sunt din partea PNL, şase – din partea MC-L (PD-L), unul din partea Uniunii Ucrai­nienilor din România şi unul din partea PSD, care este şi viceprimar al comunei. Practic, celor şapte consilieri liberali li se opun cei opt de la MC-L, UUR şi PSD.
Liderul consilierilor PD-L, Ioan Baciş, spune că primarul Farcaşiu  încearcă să dizolve consiliul local şi să provoace alegeri anticipate. „Ieri, când trebuia să aibă loc şedinţa de consiliu, primarul şi-a luat consilierii de la PNL şi a părăsit sala. Dar noi suntem opt şi am ţinut această şedinţă. Au venit şi doi reprezentanţi ai Prefecturii care au luat parte la această şedinţă pe care Farcaşiu nu o recunoaşte”, a spus Ioan Baciş.
Şi viceprimarul Dorin Jiva (PSD) susţine afirmaţiile liderului PD-L Tîrnova şi spune că ţinta lui Florin Farcaşiu este dizolvarea legislativului local. „Şedinţa de consiliu s-a ţinut, primarul nu a vrut să se ţină. Noi am fost majoritari. Au fost şi doi jurişti de la Prefectură, am făcut procesul verbal, deci totul este în regulă”, spune viceprimarul Dorin Jiva.
„Se opun dezvoltării comunei”
În ceea ce-l priveşte pe primarul Florin Farcaşiu, acesta spune că PD-L şi PSD încearcă să facă un blocaj admi­nistrativ şi politic şi că se opun dezvoltării comunei. „În luna decembrie, pe data de 14, a fost convocată o şedinţă ordinară de consiliu, însă consilierii PD-L, PSD şi cel de la ucraineni nu au fost prezenţi la şedinţă. Printre punctele aflate atunci pe ordinea de zi s-a aflat unul foarte important, anume «Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru asfaltarea a cinci kilometri de drumuri şi a zece kilometri de străzi». Proiectul valorează 1,8 miloane de euro, iar banii vin de la Ministerul Dezvoltării. Am convocat pentru data de 18 decembrie o şedinţă de această dată extraordinară, însă cei opt consilieri ai PD-L, PSD şi UUR au lipsit din nou, fiind prezenţi doar cei şapte consilieri liberali responsabili”, explică primarul Farcaşiu istoria ultimelor bătălii din legislativul local.
Acesta mai spune că nu doreşte dizolvarea Consiliului Local Tîrnova, ci doar dezvoltarea comunei. În plus, Farcaşiu consideră că şedinţa de ieri nu a fost una legală. „Pot spune că şe­dinţa de ieri nu a fost legală, mai multe nu doresc să comentez”, a mai punctat Farcaşiu.

 • MEZALIANTA USL spune:

  Mi se pare corecta pozitia primarului…..Farcasiu stie ce face,are multe realizari la activ,insa oportunismul [si nu opozitia constructiva,cum ar fi normal] ii caracterizeaza pe cei de la PSD si PDL! Va fi greu cu ei daca au adoptat pozitia respectiva,greu dar nu imposibil.Asa ca nene Farcasiule,da-i inainte,nu te lasa!

  • O mica clarificare spune:

   Pentru stiinta cititorilor,acest consilier PSD pe nume Bacis a fost pus [sau mai bine zis numit] de Caprar in locul respectabilului doctor Batzalareanu din Tarnova,care era seful de drept a organizatiei PSD tarnovane. Aceasta actiune distructiva sa incadrat pe linia represiunilor stalinisto-caprariste facute de neavenitul [dar sprijinitul de Ponta] caprar impotriva tuturor organizatiilor PSD din teritoriu,a caror sefi nu-i erau pe plac caprarului. Veti vedea ca vor urma si altii,deoarece caprarul si-a pus in gand sa distruga tot psd-ul. Revenind la pupila caprarului numita Bacis,acest individ nu a reusit la alegerile locale decat un modest loc-si acesta scos cu forcepsul. Ce reprezinta dumnealui in comparatie cu distinsul Farcasiu??!! Un zero barat care sa aliat cu MCL,conform dispozitiilor sefului turmei rosii. Asa ca,judecati si dvs.,Farcasiu are dreptate pana in panzele albe.DIXIT!

 • Calin spune:

  acest primar,care stie toata lumea cum a castigat, este sustinut de profitori,betivi si inculti,dupa 23 de ani de primarie,Tarnova arata ca dracu.Cine sa-l mai creada pe acest om,daca se poate numi asa? Datorita viceprimarului a ajuns primar,dar datorita hotiilor l-a parasit.

 • sami spune:

  Forta Domnu Vice primar Nici nu ne-am asteptat,Pentru curajul care la-ti avut sa spui Oamenilor adevarul ceea ce o vrut primarul ca sa fure si ceea ce o furat in 23 de ani.Macar de acuma sa se aduca adevarul si lumina in primariea din Comuna Tarnova,Destul io fost pentru Primaru si betivani,si hotii lui care l-au sustinut,si flotanti care le-au ales.Sa-ti fie rusine florine tie si sustinatorilor tai..Ca nu va intereseaza de Comuna noastra,numai Buzunarele si conturile voastre.Dar intro zi DUMNEZEU Se va indura de Comuna tarnova, si va de pe fata toate hotiile voastre.

 • VASI spune:

  Esti un derbedeu sa sti tu O MICA CLASIFICARE precum si O mica clarificare,si stupizeniI.DE AIA AL SUSTINETI CA SUNTE-TI LINGAI.PROFITARI ASA ZISULUI PRIMAR DIN COMUNA TARNOVA
  CUM SUNT MAJORITATEA CEI DIN SATUL DRAUT SI FOSTU VICE ZIS CIUBARARU,CONTABILA SEFA CARE O FALSIFICAT CECURILE CA IESTE O HOATA SA STITI.

 • marian spune:

  Mai mare rusinnea pt comuna din cauza acestui primar,fara scrupule,fara caracter si fara dumnezeu!El si acolitii lui conduc primaria,dupa bunul lor plac,gunoaie de oameni,daca se pot numi oameni…
  cei care l-au ajutat si au stiut adevarul,au fost marginalizati,lasati fara locuri de munca si ignorati!
  Cit despre caracterul primarului ce sa mai spun…rusine la maxim!Vorba lui:,,vrei piine mai alba ca de griu”sau,,numa-n rai e mai bine”nu stiu de unde are imprumutate aceste maxime,dar sigur nu-i apartin!
  lui ii apartine doar rusinea pe care nu o are fata de cetatenii acestei comune,pe care i-a dezamagit total
  In 23ani de primarie,putea sa asfalteze macar o strada la 2ani,nu primare timpit ce esti,?si tot erau cel putin 10 strazi cu asfalt…
  mai vb,nu mai am cuvinte care sa spuna cit de josnic poate sa fie acest incult pervers!

 • marian spune:

  rusine gunoiului de Farcasiu,un pervers incult,fara scrupule
  el si acolitii lui conduc aceasta comuna dupa bunul lor ploac,gunoaie ce sunteti!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției