falca1Magistraţii Curţii de Apel Alba au decis: primarul Gheorghe Falcă şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Fabrica de Zahăr” au fost achitaţi. Soluţia a fost pronunţată de judecători în şedinţă publică, după o perioadă de două săptămâni de deliberări.

Prin sentinţa formulată de Curtea de Apel Alba, apelul depus de procurorii anticorupţie în data de 23 mai 2012 a fost respins ca nefondat. Decizia magistraţilor de păstrare a sentinţei date cu un an în urmă de colegii lor de la Tribunalul Alba poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare.

„Astăzi, 28.01.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul cunoscut opiniei publice ca «Dosarul primarului din Arad, Gheorghe Falcă». Prin sentinţa Tribunalului Alba din 22.05.2012, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus:achitarea inculpatului Gheorghe Falcă de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată,achitarea inculpaţilor Demeter Francisc şi Vasil Radu Gavril de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a inculpatei Popa Florica Mioara de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată,Revocarea măsurii asiguratorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor.Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”,  informează Cosmin Muntean, purtător de cuvânt şi expert în cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Alba.
zahar
Potrivit aceleiaşi surse, Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”. În cazul în care DNA va face recurs la soluţia Curţii de Apel Alba, lucru  de altfel de aşteptat, ultima instanţă de judecată care îşi mai poate spune cuvântul în procesul de corupţie al edilului-şef este cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  • Dorina Avramut(Chirilă) spune:

    „Cu proştii par­că te mai poţi în­ţelege, cu mediocrii niciodată. Me­di­ocrii au convingeri, proştii adună şi îndoieli. Pe me­diocri convingeri­le nu-i fac dârji, ci îndărătnici. În­dă­rătnicii nu-s mânaţi să se re­mar­ce, le e de ajuns că îi împiedică pe al­ţii să se re­marce. Au ceva din con­diţia apar­tenenţei la o castă. ” -Tudor Octavian in „Casta îndărătnicilor”

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției