cet

CET Arad şi CET Hidrocarburi nu au bugete de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, după ce primarul Gheorghe Falcă a cerut retragerea acestora de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal pe motiv că managerii celor două centrale au refuzat să-şi facă publice salariile la cererea unui consilier.

Astfel, zilele trecute, Cătălin Lazurcă a cerut, verbal, managerilor celor două centrale să facă publice organigramele, statele de funcţii şi salariile angajaţilor, însă i s-a răspus, atât verbal cât şi în scris, că acest lucru nu este posibil, salariile fiind confidenţiale.

Iritat de răspunsul celor de la CET-uri, primarul Gheorghe Falcă a decis să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei bugetele celor două instituţii.

“Dacă o solicitare a unui consilier local este astfel tratată, propun să nu aprobăm bugetul şi să-i invităm pe managerii care au salarii de 8.000 de lei să vină să ne spună ce le cerem. Prea s-au ridicat salariile acolo şi prea s-au acoperit cu bani subvenţiile la preţul căldurii”, a spus primarul.

Acesta a mai adăugat că managerii celor două centrale “trebuie să se prezinte la comisii şi să explice de ce paza se face cu salariaţi din interior care câştigă şi 3.000 de lei lunar.”

În opinia primarului, după implementarea proiectului finanţat cu fonduri româno-elveţiene, care prevede construirea unei centrale termice pe biomasă în Aradul Nou, s-ar putea ca municipalitatea să nu mai cumpere agentul termic de la CET-uri.

“S-ar putea să nu mai cumpărăm nimic de la CET. Să folosim doar biomasa. Şi atunci o să ajungem să subvenţionăm salarii”, a spus primarul.

Iniţiativa primarului de a cere date cu privire la salarizarea de la CET-uri a fost salutată şi de consilierii Opoziţiei.

La rândul său, Cătălin Lazurcă a precizat că, joi, cu câteva minute înainte de începerea şedinţei Consiliului Local Municipal, a primit de la CET o informare conform căreia salariile sunt medii şi sunt ajustate cu sporuri neprecizate, din care lipseşte salariile echipei manageriale.

  • ionica basilescu spune:

    STEFANA MLADIN, reciteste ultimul rand din articolul pe care l-ai scris in prea mare graba ! Din informarea primita de la CET „lipseste salariile echipei manageriale” ? Este prea grosolan dezacordul gramatical incat sa nu realizezi, macar acum, ca, de fapt, ar fi trebuit sa scrii: lipsesc salariile ! …

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției