stradaO stradă din Cartierul Mureşel a fost uitată de autorităţile locale de mai bine de zece ani de zile. Nimeni nu ştie care a fost motivul ce i-a oprit pe reprezentanţii Primăriei să se ocupe de modernizarea străzii Vasile Pârvan. Ce este, însă, clar e că localnicii se tem să plece de acasă cu maşina din pricina gropilor adâncite în stratul de pământ al părţii carosabile de trecerea anilor şi nepăsarea autorităţilor.
Strada Vasile Pârvan nu este nici lungă, nici lată, la fel cum nu sunt nici cele câteva străduţe de pământ perpendiculare. Sunt, mai degrabă, nişte uliţe uitate de lume ce îşi aşteaptă, cuminţi, o reabilitare pe cât de necesară, pe atât de incertă. Resemnarea este sentimentul ce guvernează întreaga zonă, iar localnicii spun că niciun reprezentant al municipalităţii nu le-a mai bătut la poartă de ani buni de zile pentru a se interesa de soarta lor sau de condiţiile mizere în care sunt nevoiţi să trăiască ori de câte ori e vreme rea iar strada li se umple de noroaie. Asfaltul a fost adus, în urmă cu circa zece ani, pe strada Vasile Pârvan însă lucrarea de reabilitare s-a oprit brusc, puţin după ce a trecut de colţul străzii. Aşa a rămas şi în prezent, iar localnicii se tem că stra­da lor nu va mai vedea vreodată asfaltul.
Speranţa localnicilor moare ultima
Puţini dintre locuitorii străzii Vasile Pârvan îşi mai amintesc despre povestea tristă a asfaltării întrerupte brusc şi fără nicio explicaţie în urmă cu un deceniu. În general bătrânii care locuiesc aici de-o viaţă pot povesti despre nefericita soartă a străzii. În rest, casele au fost vândute, una câte una iar noii proprietari nu pot decât să reclame stricăciunile pe care lipsa părţii carosabile le provoacă automobilelor.
„De zece ani de zile strada noastră arată la fel. Îmi amintesc că atunci au fost pe aici nişte muncitori care au asfaltat porţiunea care se vede şi au plecat. De atunci, picior de autoritate sau de muncitor nu a mai păşit pe stradă. Eu am maşină, dar circul cu bicicleta din cauza vârstei şi de frica gropilor care s-au făcut pe drum de câţiva ani încoace. Am fost şi plecat din ţară multă vreme, iar când m-am întors acasă, nimic nu se schimbase. Este adevărat că nu mai avem nici şef de stradă care să se ocupe şi să umble pe la uşile autorităţilor dar totuşi, cred eu că în secolul în care ne aflăm este inacceptabil să fim lăsaţi să trăim în acest hal, în timp ce la câteva sute de metri, în Aradul Nou, s-au bă­gat atâţia bani europeni în nişte lucrări făcute aşa cum sunt făcute”, explică unul dintre localnicii străzii Vasile Pârvan.
Cei mai mulţi dintre localnici sunt, însă rezervaţi în declaraţii, deşi mărturisesc că nu sunt nici pe departe mulţumiţi de felul în care arată strada. Chiar dacă nu doresc să comenteze despre felul în care au fost lăsaţi de izbelişte de autorităţi, localnicii mai speră că problema lor va ajunge în atenţia autorităţilor lo-cale şi va fi rezolvată la un moment dat.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției