bacInspectoratul Şcolar Judeţean Arad a făcut public procentul de promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat. Astfel, pentru elevii de clasa a XII-a procentul este de 41,95%, iar pentru cei de clasa a XI-a de 34,14%.

Procentul de promovabilitate la filiera tehnologică este de 3.65% pentru clasa a XI a şi de 10.42% pentru clasa a XII a. Nici liceele din filiera vocaţională nu au demonstrat că fac şcoală, procentul de promovabilitate pentru clasa a XI a fiind de 13.95% şi de 27.27% la clasa a XII a. Dezastru a fost şi la filiera teoretică, unde procentul de promovare nu a depăşit 27% pentru elevii claselor a a XI a şi de 37% pentru cei de-a XII a.

Din fericire, rezultatele obţinute la probele din cadrul  simulărilor naţionale nu se contestă, respectiv nu se trec în catalog. Rezultatele obţinute de elevi vor fi  analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, împreună cu cadrele didactice de specialitate. Elevii vor avea posibilitatea să-şi vadă lucrările, să identifice greşelile, precum şi să analizeze modul de rezolvare a subiectelor. De asemenea, în fiecare unitate şcolară se vor organiza  dezbateri la nivelul claselor, în şedinţele cu părinţii, la nivelul catedrelor de la disciplinele simulate, precum şi la nivelul consiliului profesoral. În urma analizelor unitatea şcolară va stabili un plan remedial, cu măsuri de îmbunătăţire şi programe de sprijin pentru elevii din clasele a XI a şi din clasele terminale.

  • A.Pop spune:

    Nu stiu de ce se dau titluri pompoase, care deruteaza cla. Nu e vorba de „bacalaureat”, ci de o „simulare de bacalaureat”. Pe de alta parte, situatia dezastruoasa a invatamantului romanesc este arhicunoscuta, dar nimeni din sistem nu are curaj sa anuleze asa-zisele „reforme”, care, de fapt, au instaurat anarhia si dezinteresul in acest domeniu.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției